To klagesager landet på direktørens bord

Skoledirektør Frank E. Andersen bakker 100 procent op om beslutningen med at flytte fire drenge fra Skovshoved Skole. Men han vil ikke afvise, at der er ting, de kan lære af sagen

Artiklens øverste billede

Pædagogisk leder Knud Nordentoft har hidtil stået på mål for beslutningen om at flytte fire drenge fra Skovshoved Skole, efter de før jul blev sigtet for at have krænket en jævnaldrende piges blufærdighed, men nu tager skoledirektør Frank E. Andersen handskerne på. Klagesager fra to af forældreparrene i sagen er landet på hans bord, men det får ikke skoledirektøren til at tvivle på beslutningen, der blev truffet i samråd mellem skoleledelsen og Skole & Fritid.
"Der blev brugt mange timer på at tænke det grundigt igennem, alle muligheder blev vendt og drejet. Men til syvende og sidst var vi ikke i tvivl om afgørelsen. Vi tager først og fremmest hensyn til den krænkede piges tarv, men det er den samlede vurdering, at det her er det bedste for alle parter", siger han.

Ekspertise blev inddraget

Ifølge Frank E. Andersen blev beslutningen truffet efter tæt dialog med både skolepsykologer og SSP-konsulenter. Der ligger angivelig ekspertudtalelser fra begge parter i sagen, men dem må Villabyerne bare ikke få lov at se.
"Jeg kan desværre ikke gå i detaljer om personer i sagen. Jeg er jo bundet af min tavshedspligt” siger han.
Kritikken i sagen er især gået på skoleleder Steen Frederiksens håndtering, så vi spurgte skoledirektøren, om han mener, at sagen er håndteret 100 procent korrekt:
"Det er ikke sikkert. Det er muligt, der er ting, vi skal tage ved lære af. Vi er ikke ufejlbarlige".
Frank E. Andersen henviser bl.a. til den orientering Steen Frederiksen lagde ud på forældreintra den 19. december. En orientering, der har faldet mange forældre for brystet, fordi Steen Frederiksen her brugte ord som 'seksuelt overgreb' og 'særdeles groft' - ord, der ikke var dækning for.
"Jeg har en vis forståelse for den situation, orienteringen kom ud af. Politiet bad ham om at hjælpe med at få stoppet distributionen af billeder og film fra krænkelsen. Han agerede hurtigt, som han skulle. Selve formuleringen kunne misforstås, så jeg er glad for, at han fik rettet den", siger Frank E. Andersen, der helst vil diskutere skolelederens håndtering af sagen med ham selv, ikke med Villabyerne. Og han understreger, at han ikke kan få øje på noget i sagen, der ville give en anden beslutning.

Sagen er ikke lukket

Ifølge Frank E. Andersen står beslutningen om, at de fire drenge skal flytte skole, fast, men dermed er sagen ikke lukket. Nu ligger der som nævnt to klagesager på hans skrivebord, og herudover har Marie-Louise Andreassen (R) bedt om at få sagen op i Kommunalbestyrelsen.
Det skete mandag aften på den lukkede del af mødet.
Ifølge Frank E. Andersen er forvaltningen i øvrigt i sin gode ret til at træffe en beslutning i en sag som denne. De er ikke forpligtet til først at få den blåstemplet af Kommunalbestyrelsen, for de har ageret på vegne af Kommunalbestyrelsen. Og det er ifølge ham helt normalt, at politikerne uddelegerer den kompetence.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.