Naturlegeplads et skridt tættere på Knurrenborg Vang

Motionister i alle aldre skal kunne finde udfordringer i det udendørs motionsrum, som er foreslået placeret lige syd for Asminderød

Artiklens øverste billede
Skov og motion hænger fint sammen, hvis man skal tro oplægget til et udendørs motionsrum og naturlegeplad ved Knurrenborg Vang. Arkivfoto

Naturen er skøn i Fredensborg Kommune, så hvorfor ikke kombinere den med ønsket om at få flere borgere til at dyrke motion?
Det er i hvert fald tanken bag partnerskabet Gang i Fredensborgs idé om at etablere et udendørs motionsrum ved Knurrenborg Vang. Partnerskabet ansøgte allerede kommunen om et motionsareal i august, og siden er muligheder og alternativer blevet gennemgået på kryds og tværs, indtil pilene begyndte at pege mod Knurrenborg Vang.

Men selv med de mange gode intentioner bag er det ikke en ligetil beslutning, for der er også en del praktiske hensyn at tage. Det viste sig i debatten på det seneste byrådsmøde, hvor motionsprojektet atter var til behandling.

"Selve tanken er så charmerende. Men parkeringen kan blive en katastrofe uden lige. Ved Eghjorten holder folk i weekender og om sommeren sådan, at politiet må tilkaldes, fordi busserne ikke kan komme forbi," sagde Karin Falkencrone (Liberal Alliance) med henvisning til en anden naturlegeplads i kommunen.

Per Frost Henriksen (A) mente dog, at der allerede var taget højde for parkeringen i oplægget fra Skov- og Naturstyrelsen, der har været med i planlægningen. Han indskød desuden, at det bliver mere og mere populært at dyrke idræt udendørs.

Den tanke var Lars Simonsen (B) med på, men han pointerede samtidig, at natur og udendørs motion ikke nødvendigvis hører sammen.
"Bevægelse er sundt, og det er idræt også, men det er ikke altid mest hensigtsmæssigt, at det sker i en skov. I det Radikale Venstre tager vi et forsigtighedsprincip, hvor naturen går forud for idrætten. Skov- og Naturstyrelsen støtter godt nok idéen, men det er Danmarks Naturfredningsforening ikke," nævnte Lars Simonsen.

Motion til alle aldre

Overordnet er der i planerne for motionsrummet lagt op til at etablere et udendørs motionsrum for forældre og børn i form af en naturlegeplads og motionsmoduler fremstillet i løvtræ, så motionister i alle aldre kan blive udfordret. Desuden lægger projektet op til et stiforløb i selve motionsarealet samt til og fra stedet, som er tænkt placeret i Knurrenborg Vang tæt ved Asminderød. Idéen er fremkommet i samarbejde mellem Fredensborg Center for Forebyggelse og Sundhedsfremme, Skov- og Naturstyrelsen samt DGI Nordsjælland.

Administrationen i kommunen havde op til mødet anbefalet lokalpolitikerne at stemme for forslaget, men bl.a. på betingelse af, at motionsredskaberne tænkes nænsomt ind i landskabet, at der etableres det nødvendige antal parkeringspladser, og at anlægget vedligeholdes og lever op til gældende standarder.

"Motionsrum og naturlegeplads er et nyt og anderledes tilbud til borgerne om at komme ud og se, nyde og benytte naturen. Også den påtænkte nye skole ved Vilhelmsro kan få glæde af motionsrummet," hedder det i administrationens vurdering.

Tidligere har motionsarealet bl.a. været igennem Plan- og Ejendomsudvalget, hvor det slap igennem med mindst mulig margin - fire stemmer mod tre. På den baggrund begærede Ulla Hardy-Hansen (C) sagen i byrådet. Her endte afstemningen dog med knap så stor uenighed, idet 15 stemte for, og otte stemte imod, at projektudviklingen fortsætter. Derudover var tre medlemmer ikke til stede, og Karin Falkencrone undlod at stemme.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.