Politiker kræver skolesag kulegravet

Marie-Louise Andreassen (R) tordner mod håndteringen af sagen på Skovshoved Skole, som hun kalder uacceptabel. Formand for Børne- og Skolevalget afviser kritikken

Artiklens øverste billede

De radikales Marie-Louise Andreassen vil have sagen om bortvisning af fire drenge fra Skovshoved Skole undersøgt til bunds.
Politikeren vil på mandag tage sagen op i Kommunalbestyrelsen. Hun har fulgt med i debatten på Villabyernes hjemmeside og talt med en række forældre og mener på den baggrund, at sagens forløb er stærkt kritisabelt.
"Den behandling, de fire drenge har fået fra skolen og kommunens side, er helt uacceptabel. Der er handlet for hurtigt og voldsomt, hvilket resulterede i, at drengene blev hængt ud som seksuelle krænkere i pressen", siger Marie-Louise Andreassen, der mener, at skolen og kommunen har behandlet sagen meget entydigt.
"Det er godt, der bliver taget hånd om pigen. Men jeg savner i den grad også varetagelse af drengenes ve og vel. Der er jo ikke kun ét offer i denne sag, men fem", siger Marie-Louise Andreassen.
Formand for Børne- og Skoleudvalget, Pia Nyring (K), undrer sig over den radikale politikers udmelding.
"Vi blev orienteret om sagen i mandags i Økonomiudvalget, her kunne hun have stillet sine spørgsmål", siger hun.
Pia Nyring understreger, at samtlige politikere i Børne- og Skoleudvalget bakkede op om skoleledelsens beslutning om at flytte drengene - en beslutning, der blev truffet i samråd med Skole & Fritid - da de fik en orientering i sagen. Og intet tyder på, at den situation har ændret sig, siger hun.
"Beslutningen, der bygger på professionelle folks vurdering, tager hensyn til pigens tarv, men også til, at drengene bedst muligt kommer videre".

Bør få konsekvenser

Marie-Louise Andreassen vil have undersøgt, om det var lovligt, at skoleleder Steen Frederiksen valgte at offentliggøre sagen på skolens intranet.
"Sådan en sag burde man klare inden for skolens døre, inden skolelederen begynder at offentliggøre den så åbent og voldsomt på intranettet og hænge de fire drenge ud".
Marie-Louise Andreassen har bedt om at få aktindsigt i de psykologudtalelser, der ligger til grund for beslutningen om, at pigen ikke har godt af at være sammen med de fire drenge fremover på skolen. Desuden vil hun have undersøgt, hvordan skolelederen kan bortvise drengene på baggrund af en hændelse foregået uden for skolens område.
"Alt omkring bortvisningen har fra kommunens og skolens side været meget uklart. Jeg vil have et klart svar på, om kommunen har handlet rigtigt".
Marie-Louise Andreassen mener, at sagen skal have konsekvenser for skolelederen. Hvilke vil hun ikke ind på.
"Det afhænger meget af, om skolelederen er blevet vejledt af kommunens forvaltning, eller om han har handlet på egen hånd. Det håber jeg kommer frem, når sagen bliver diskuteret og belyst i Kommunalbestyrelsen", siger Marie-Louise Andreassen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.