Skoleleders ord står for egen regning

Det var hverken med politiets gode vilje eller billigelse, da skoleleder Steen Frederiksen brugte stærke vendinger til at orientere om sagen med de fire 14-årige drenge, der havde krænket en jævnaldrende pige

Artiklens øverste billede
Sagen med de fire drenge, der er blevet bortvist fra Skovshoved Skole - eller har fået et alternativt tilbud, de ikke kan afslå - fortsætter med at skabe vild debat. Arkivfoto: Henrik Holst

Meget tyder på, at skoleleder Steen Frederiksen fra Skovshoved Skole tog munden alt for fuld, da han den 19. december på forældreintra orienterede skolens forældre om den skandalesag, der netop havde ramt hans skole.
Her valgte han at bruge ord og vendinger, som politiet i dag afviser at have noget som helst kendskab til. Steen Frederiksen skrev bl.a.:
"Jeg blev i går orienteret om et seksuelt overfald/overgreb med en pige fra en af vore 8. klasser. (...) Overfaldet/overgrebet anses for at være særdeles groft og blev også optaget på video (mobil). Politiet er inde i sagen og alle fire drenge er blevet arresteret og afhørt og de sociale myndigheder involveret, ligesom mobiler er blevet konfiskeret".
Vicepolitiinspektør Niels Jørgen Møller fra Nordsjællands Politi afviser, at politiet har givet Steen Frederiksen 'krudtet' til de formuleringer.
"Vi har ikke brugt de ord, de må stå for hans egen regning. Vi har hele tiden sagt, at det drejer sig om en blufærdighedskrænkelse. Det er selvfølgelig også seksuelt et eller andet sted, men vi har aldrig kaldt det et seksuelt overgreb. Jeg kan heller ikke forestille mig, at vi har brugt ordene 'særdeles groft'. Vi arresterede ikke drengene, vi sigtede og tilbageholdte dem. Og vi har ikke konfiskeret nogen mobiltelefoner, vi gennemgik dem for indhold", siger han.
Selv om skolelederen altså tilsyneladende brugte vendinger, sagen slet ikke kan bære, understreger vicepolitiinspektør Niels Jørgen Møller, at han synes sagen er alvorlig.
"Det, der især gør den krænkende for pigen er, at den her film bliver sendt videre. Det er en skærpende omstændighed. Den her pige kan med rette føle sig krænket, og det ville have kørt som en straffesag, hvis drengene var over 15 år", siger han.

Det blev rettet

Det er stadig umuligt for Villabyerne at få skoleleder Steen Frederiksen i tale, så vi spurgte hans chef, pædagogisk leder i Skole & Fritid, Knud Nordentoft, hvorfor skolelederen gav en orientering i sagen, der ikke svarer til politiets udlægning.
Knud Nordentoft henviser til, at orienteringen på forældreintra blev rettet til, så det f.eks. blev præciseret, at der var tale om en blufærdighedskrænkelse.
Men da var skaden vel allerede sket... Hvorfor vælger skolelederen at puste den her sag op, så den havner et sted, den ikke hører hjemme?
"Det har jeg ikke nogen mening om. Det vigtigste er, at det blev så korrekt og retvisende som muligt".
Har du diskuteret sagen med Steen Frederiksen?
"Ja, vi har talt meget om, at vi skal være opmærksomme på, hvad det er for et ordvalg, vi går ud med".
Har du givet ham en irettesættelse?
"Nej. Og jeg har heller ikke tænkt mig at give ham nogen".

Skoleleder Steen Frederiksen gav en orientering om sagen, der ikke svarede til politiets udlægning. Arkivfoto: Henrik Holst

En gabestok

Skolelederens fremgangsmåde har vakt forargelse blandt mange af dem, der har skrevet kommentarer på Villabyernes hjemmeside, bl.a. Thomas Gregersen, der kalder det en 'middelalderlig offentlig gabestok':
"Jeg mener sagen er grebet helt forkert an fra ledelsen på Skovshoved Skole. Udover drengene fejlagtigt er blevet hængt ud som voldtægtsforbrydere på skolens intranet, har jeg svært ved at se, hvorfor informationen skal deles til samtlige forældre på skolen. Det må være enormt ubehageligt for drengene, og mine tanker går til forældrene, der uden at være blevet informeret om dette på forhånd så deres børn blive hængt ud som voldtægtsforbrydere til alle forældre på hele skolen tre dage inden jul", skriver han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.