Hundredevis af mennesker demonstrerede for fisk og liv på Frederikssund Havn

Det var ord som "grotesk" og "forargeligt", der fløj gennem luften da flere hundrede mennesker troppede op på Frederikssund havn for at vise deres utilfredshed over, at en sushi-bar ikke må åbne

Artiklens øverste billede

En kæmpe menneskemængde, der talte i hvert fald 500 personer i alle aldre, trodsede tirsdag aften kulden, droppede Håndbold-EM i fjernsynet og stillede sig i kø til Sushi-baren "Sushi San", der skulle have haft åbningsreception på Frederikssund Havn denne aften. I stedet var ruderne dækket af pap og døren lukket. Foran butiksruden flakkede stearinlys, og papskilte med teksten: "Her skulle have været liv på havnen" afslørede, at døren ikke ville blive åbnet foreløbig. Det forhindrede dog ikke folk i at stille sig i den meter lange kø, smide vanterne og med frysende hænder skrive under på, at der nu må gøres noget.

Årsagen til det store fremmøde er, at nyheden omkring sushi-ejeren Andreas Leth Jørnø, som for ni dage siden fik frataget sin dispensation til at åbne sushi-take-away, ikke alene kom som et chok for ham, men også for borgerne, der havde glædet sig til lidt forandring. Afgørelsen har haft store økonomiske og menneskelige konsekvenser for sushi-ejeren, der har tabt flere hundrede tusinde kroner, og det fik flere hundrede mennesker til at møde op på kajen for at vise deres støtte og forargelse.
Rasmus Pazdecki og Christian Price går begge i 3.g på Frederikssund Gymnasium og har på Facebook lavet en støttegruppe for Sushi-San, som onsdag morgen talte knap 2500 medlemmer. Det var dem, der havde opfordret folk til at møde op på havnen og skrive under på et ønske om en ny lokalplan.

"Det er helt utroligt, at så mange er dukket op. Det er vigtigt at få noget liv på havnen og initiativer er der nok af, de kan bare ikke gennemføres, derfor samler vi underskrifter for at få en ny lokalplan og for at vise sympati for Andreas. Han har mistet sit grundlag og vi er her for at bakke ham op. Jeg har prøvet at ringe og banke på dørene til de beboere, der har klaget, men de vil ikke tale med mig," siger Rasmus Pazdecki.

"Ideen er, at vi giver underskrifterne til politikerne og sender et par kopier til naboerne. De bruger jo deres ret til at klage, og nu bruger vi vores demokratiske ret til at demonstrere," siger Christian Price.
Over forretningslokalet var lejlighederne mørklagte og gardinerne trukket for. Det har ikke været muligt for Lokalavisen at få en kommentar fra naboerne i Amsterdamhusene, som har klaget.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.