Kildedal projektet på usikker grund

Det kan blive svært for Region Hovedstaden at stoppe Kildedals projektet, selvom regionen mener, at det strider mod deres udviklingsplaner, men det kan lade sig gøre. Formanden for planudvalget Ib Sørensen (A) er dog klar til at skrotte Kildedal projektet

Artiklens øverste billede
Kildedal projektet kan blive stoppet af Region Hovedstaden, hvis de mener, at projektet strider mod Den Regionale Udviklingsplan, men det bliver svært.

Det stort anlagte Kildedalprojekt kan blive stoppet af Region Hovedstaden. Men det kan blive svært, fordi Egedal Kommunen har vedtaget kommuneplanen for de næste 12 år. ”Efter planloven kan et regionsråd kun fremsætte en indsigelse mod kommuneplaner, før de vedtages, hvis altså regionsrådet mener, at forslaget strider mod Den Regionale Udviklingsplan” siger jurist Helle Ina Elmer fra By- og Landskabsstyrelsen. Grunden til, at dette spørgsmål er vigtigt, er, at Region Hovedstaden lige nu vurderer om Kildedal projektet strider mod Den regionale Udviklingsplan – en plan der handler om turisme og fritidslivets fremtid i regionen. Det sker, fordi Kildedal projektet har været til behandling i regionen, da Høje Taastrup Kommune mener, at Kildedal projektet ligner for meget et projekt, som Høje Taastrup Kommune har i støbeskeen. Dette har administrationen i regionen dog afvist, men da spørgsmålet skulle diskuteres i Regionsrådet, blev der sået tvivl, om Kildedal projektet strider mod Den Regionale Udviklingsplan. Og det er altså det, som nu bliver undersøgt.

Stoppe lokalplan

”Når et projekt i kommuneplanen strider mod Den Regionale Udviklingsplan - ja så vil lokalplanen også være i strid med udviklingsplanen. Ønsker regionsrådet at fremsætte en indsigelse mod en lokalplan, kan regionsrådet efter planloven henvende sig til det regionale miljøcenter og få dem til at give en indsigelse mod forslaget. Denne indsigelse er det samme som et veto. Hvis miljøcentret nedlægger veto mod lokalplanen, skal der forhandles mellem regionsrådet, kommunen og miljøcentret. Resultatet af en sådan forhandling kan være, at lokalplanforslaget stoppes eller ændres - eventuelt med et nyt tillæg til kommuneplanen for at sikre overensstemmelse med Den Regionale Udviklingsplan ,” siger altså jurist Helle Ina Elmer.

Ib Sørensen er klar til at tage Kildedal projektet af bordet og begynde forfra.

Skrotte projektet

Hvis Kildedal projektet strider mod Den Regionale Udviklingsplan, så er der to ting, Egedal Kommune kan gøre, mener formanden for Planudvalget Ib Sørensen. ”Vi kan søge om en dispensation og så opføre projektet, selv om det i realitet strider mod udviklingsplanen, eller vi kan skrotte Kildedal projektet,” siger han. ”Regionen kan ikke pålægge os noget, men hvis vi fortsætter, vil vi bryde med den overordnede planlægningsstrategi i Danmark. Og det er forkert efter min mening. Vi skal respektere de beslutninger, der bliver taget. Jeg er parat til at skrotte projektet og begynde forfra,” siger altså Ib Sørensen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.