Ignorer fyrværkeri og hjælp din hund!
Dyrlæge Jan Birk fortæller, hvordan du som hundeejer skal agere næste nytårsaften
Hvis din hund styrtede rundt i panikangst nytårsaften, så læs her, hvordan du skal forholde dig næste nytårsaften. Dyrlæge Jan Birk fra Odder Dyreklinik fortæller:
"Hundene løber væk, fordi de bliver paniske og vil væk fra det sted, hvor der sprænges fyrværkeri. Det er de høje brag og de uvarslede lysglimt, som skræmmer hundene, og de bliver skræmt, fordi det er en ukendt situation for dem." Jan Birk fortæller, at det bedste en hundejer kan gøre er fuldstændigt at ignorere nytårskrudtet.
"Man skal ikke gøre store øjne og sige "nå, det var en stort brag - blev du bange?" til sin hund. Det gør nemlig bare, at den føler, at situationen er utryg. Man skal i stedet lade som intet, for den ro som ejeren udviser, vil med det samme smitte af på hunden. Den første reaktion en hund følger er ejerens," forklarer Jan Birk.
Jan Birk fortæller, at hundeejere kan gå en god lang tur om med hunden eftermiddagen, så hunden er træt. Om aftenen kan man så lave et rum til hunden, hvor man klistrer sorte affaldsposer for vinduerne, så hundene ikke ser raketternes lysglimt.
"Det er ikke synd at lave et rum, hvor hunden skal være hele aftenen. Hunden vil lægge sig til at sove, hvis der er mørkt i rummet. Hvis en hund er helt panisk over fyrværkeri, så kan man også bede om nogle beroligende piller hos dyrlægen. Det er muligt at få nogle, som ikke sløver hunden, men som kun beroliger den," siger Jan Birk.