Liebhaverboliger på Strandvejen trues af tvangsauktioner
Ejendomsmægler Jan Fog mener, at en stigning i tvangsauktioner af pragtvillaer besværliggør salget af de helt dyre villaer
Tvangsauktionerne i Danmark er i løbet af det sidste halvandet år steget markant overalt i Danmark. Og det gælder også på Strandvejen, hvor kombinationen af ejendomsspekulanter og finanskrise har skabt nogle usædvanlige tvangsauktioner i det nordsjællandske whiskey-bælte. Det fortæller kendisejendomsmægler Jan Fog til Berlingske Tidende.
"Der har været flere markante tvangsauktioner - markante, både når man ser på husene og på personerne bag. Men netop når man ser på personerne, er det mindre overraskende, at det gik sådan, for det var folk, der steg til vejrs med raketfart og skabte store formuer på rekordtid," siger Jan Fog, der bor i Taarbæk. Han har de senere år haft mange nyrige blandt kunderne.
"Mange købere af de helt dyre villaer kom fra den personkreds (de nyrige, red). Og det giver egentlig god mening, at en person, der er kommet hurtigt til pengene, har lettere ved at lægge 50 millioner kroner for et hus end én, der har formue fremavlet gennem hårdt arbejd i tre generationer. Hvad der kommer let, går let," siger Jan Fog til Berlingske Tidende.
Krisen og tvangsauktioner har gjort det svært for Jan Fog at sælge de helt dyre boliger.
"Tvangsauktioner fremmer ikke ligefrem markedet for dyrere ejendomme. Liebhaveriet forsvinder, når der er for mange på markedet og til lave priser. Derfor er det også godt, at der nu er ved at være renset ud," siger kendisejendomsmægleren, der dog kan trøste sig med, at salget af villaer til under ti millioner kroner er kommet i gang igen, mens det altså stadig er op af bakke at sælge boliger i den klasse, der hedder plus 25 millioner kroner.