S vil have græs på tagene i Århus

Grønne tage er både pæne og godt for klimaet, mener Socialdemokraterne, som vil lave en århusiansk satsning på grønne tage og facader

Artiklens øverste billede
Kristian Würtz (S) foreslår, at Århus tænker grønne tage og facader ind i nye byggerier og renoveringer.

Det er pænt at se på. De reducerer bygningers energiforbrug og optager CO2 fra luften. De holder på vandet og kan være med til at forhindre, at der løber skidt og møg ud på gaderne fra overbelastede kloakker, når det regner kraftigt. Og de tiltrækker planter og dyr og giver et rigere dyreliv i byen.
Vi taler om grønne tage, som ifølge Socialdemokraterne i Århus har de nævnte fordele og desuden kan være med til holde Århus grøn, selvom der flytter flere mennesker til byen.
"Vi får en tættere by med flere mennesker, og hvis vi samtidig vil have en grønnere by, skal der grønne tage til. På den måde slår vi to fluer med et smæk," siger byrådsmedlem Kristian Würtz, som på Socialdemokratiets vegne har fremsat forslaget om grønne tage i byrådet.
Århus Kommune skal tænke grønne tage og facader ind i større nybyggerier og renoveringer - ikke mindst når kommunen er bygherre. Socialdemokraterne foreslår helt konkret, at kommunen i løbet af i år går i gang med et demonstrationsprojekt, og at Afdelingen for Teknik og Miljø fremsætter forslag til, hvordan man kan lave krav om grønne tage og facader i forbindelse med nye lokalplaner og kommunale byggerier.

Positiv modtagelse

Forslaget om satsning på grønne tage var sidste punkt på dagsordenen på byrådsmødet onsdag 10. februar, men det nåede lige netop ikke at blive behandlet og måtte udskydes til næste byrådsmøde. Kristian Würtz vil dog blive meget overrasket, hvis ikke venstrefløjen bakker op om forslaget, og der lyder også til at være positiv tilslutning fra den anden side i byrådssalen.
"Det er et spændende forslag, som der i øvrigt ikke er noget særligt nyt i, og vi er positive overfor det og meget åbne for at kigge på det," siger Venstres medlem af Teknisk Udvalg, Henrik Vestergaard.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.