Ebeltoft Skole sprang aktivt ind i vinterferien

Der er ære på spil, når eleverne hvert år op til ferien dyster i hockey og høvdingebold en hel dag i Ebeltoft Hallen

Artiklens øverste billede
Vinderne af høvdingeboldturneringen blev for andet år i træk 3b. Her ses de med den eftertragtede vandrepokal. Foto: Ebeltoft Skole

Eleverne på Ebeltoft skole har en tradition med et aktivt spring ind i vinterferien. 

1.-3. klasserne afvikler høvdingebold-turnering, og elevrådet står for at arrangere den årlige hockey-turnering.

Høvdingebold-turneringen kom på tapetet for cirka 10 år siden, da flere idrætslærere oplevede, at der manglede noget for de mindste elever, der var for små til skolens hockeyturnering. Det var i perioden med høvdingebold som lørdagsunderholdning i TV, og hvor en ‘flyvende hollænder’ blev et alment kendt begreb. 

Det er en sportsgren, hvor alle kan være med, og hvor man, med en ‘blød’ tilgang til konkurrence, lærer at være en del af et hold, hvor alle kæmper for alle. I år vandt 3. b for anden gang.

Hockeyturneringen er en gammel tradition i Ebeltoft, som lærerinde på skolen Trine Lund Frederiksen sagtens kan huske, at hun deltog i som elev, da hun gik i 9. klasse på Skelhøjeskolen i 1991. 

Det har altid været kutyme, at vinderholdet blandt eleverne får lov at prøve kræfter mod lærerholdet som afslutning på turneringen fredag før vinterferien. En kamp, som har stor betydning for, hvem der har æren i behold det næste år på skolen.

De stolte vindere fra 9.c lader sig hylde efter hockeyfinalen. Foto: Ebeltoft Skole
‘Elevrødderne’ på Ebeltoft Skole k<n holde en velfortjent vinterferie efter afviklingen af den årlige hockeyturnering. Foto: Ebeltoft Skole

Elevrådet styrer

Det er elevrådet på Ebeltoft Skole, som står for planlægning og afvikling af hockeyturneringen. Bistået af lærer-kontakterne Mette Hauge Falkø og Henrik Andersen, som begge roser elevrådet for deres selvstændige arbejde de sidste to måneder. 

»Lang tid før jul gik vi i gang med at mødes og planlægge, og vi har mødt en kæmpe opbakning fra de lokale butikker i byen, som har sponsoreret vildt mange gode præmier til os,« siger Alfred Ringbøl Bitsh og Asbjørn Traczyk Holmriis fra elevrådet og fortsætter:

»Det har da til tider været grænseoverskridende at være ude og spørge i butikkerne, men det lærer vi noget af«. 

I alt har cirka 20 elever fra elevrådet deltaget i at samle præmier ind og de har i øvrigt stået for alt, både lavet turneringsplan, været dommere og kommentatorer, taget bander ned og ført resultatregnskab undervejs. 

»Det har givet os et godt sammenhold i elevrådet og vi har lært hinanden godt at kende,« siger Thea Stoffregen og Nikolaj Anker Kristoffersen. 

Xander Holmberg Sønderskov supplerer: 

»Det har været smadderhyggeligt - og vi har lært at planlægge og tage stilling til alt muligt uforudset undervejs, vi har lært at arbejde under stress og tage vigtige beslutninger«. 

Traditioner gør, at man ikke skal starte fra bunden af hvert år, men det betyder ikke, at der ikke kommer nye tiltag. 

»I år har vi lavet noget nyt, nemlig et fedt indløb til finalerne med særlig spotlys på,« siger Liam Hauge Falkø, som opfordrer alle til at tage et nap med i elevrådet. 

»Hvis man kaster sig ud i noget, man ikke har prøvet før, så lærer man rigtig meget. Jeg tror, at alle i elevrådet oplever en glæde over at være med til at skabe en god oplevelse for andre - og det ser ud som om alle har hygget sig i hallen.«

Som Thea Stoffregen siger: 

»Stemningen kommer helt af sig selv - især fredag, når der er finaler, nogle klæder sig ud og gruppen af cheer-leadere laver opvisning«. 

Elevrådet på Ebeltoft Skole har grund til at være stolte over indsatsen over arrangementet med at bære hockeyturneringen videre - og har endda blik for at takke de ansatte i Hallen, Ronnie og hans stab, for et supergodt samarbejde og hjælp i pressede situationer. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.