- Mistforstået godhed at udelukke unge på 15 år fra halballer

Artiklens øverste billede
Kurt Madsen (med kaffekoppen tv.), tidligere hovedformand i KPI og fortsat festansvarlig, når KPI laver julebal i Kolind Hallen, kalder det ¿misforstået godhed,¿, når kommune, politi og ungdomskonsulenter i forening har fastsat den nedre aldersgrænse ved halballer og andre lokale fester til 16 år.

"Vi havde 560 betalende gæster til juleballet, men vi havde da budgetteret med 100 flere," indrømmer Kurt Madsen, formand for det festudvalg under Kolind-Perstrup IF (KPI), der tilrettelægger det årlige julebal i Kolind Hallen 1. juledag.
Festudvalget forventer et overskud i størrelsesordenen 20.-30.000 kroner som er øremærket ungdomsarbejdet i KPI.
"Med 100 flere gæster var vi sikkert landet på et overskud på 30.-40.000 kroner, og så havde vi været helt tilfredse," konstaterer Kurt Madsen, der sagtens kan forklare, hvorfor der manglede 100 gæster.
"Det skyldes primært, at de 15 årige ikke længere kan komme ind."

Mistforstået godhed

Kurt Madsen, der er lærer på Bauneskolen i Nimtofte i det civile liv, kalder den aftale, der er indgået mellem repræsentanter for Østjyllands Politi, kommuner, ungdomskonsulenter og lokale festarrangører, om en aldersgrænse på 16 år ved halballer og andre lokale festarrangementer for "misforstået godhed".
"Jeg var forhindret i at deltage ved det pågældende møde, hvor man blev enige om at fastsætte den nedre aldersgrænse til 16 år, men jeg har siden gjort både politiet og ungdomskonsulenterne opmærksom på, at jeg finder det helt forkert at udelukke de 15 årige," siger Kurt Madsen.
"Halballerne er et godt sted at starte for unge mennesker at gå i byen, fordi ballerne bliver afviklet under ordnede forhold, som jeg ved mange forældre er trygge ved. Jeg kan ikke få øje på gode argumenter for, at aldersgrænsen er blevet ændret til 16 år."
Kurt Madsen har tænkt sig at sende en officiel klageskrivelse til politi og ungdomskonsulenter for at få ført aldersgrænsen tilbage til de 15 år.

Også halbal i 2010

Medens eksempelvis naboforeningen IF Midtdjurs har sløjfet alt, hvad der hedder halballer fra programmet, har KPI ingen planer om at lægge op. "Vi har ikke planer om at pille ved traditionen med at lave julebal 1. Juledag, når interessen er så stor, som den er," understreger Kurt Madsen, der glæder sig over, at de velordnede forhold med en lukket rygegård i sammenhæng med hallen og et godt vagtpersonale gør det relativt nemt at arrangere halbal.
"Selvfølgelig er der altid et par unge, der lige får en pilsner for meget eller lige skal spille stærk mand, men optøjer eller slagsmål var der intet af, og jeg fornemmede også, at der heller ikke var problemer med stoffer i omløb, som vi havde indtryk af, var et problem for nogle år siden."

Musikken til diskussion

I år var det The Hillbillies, der leverede musikken, og det var måske et valg, der lige var en tand for voksent, ifølge flere af de unge festdeltagere.
"Vi diskuterede det i festudvalget, og der var flertal for at prøve The Hillbillies, også i håb om at trække flere ældre festdeltagere til. Det kan godt være, at The Hillbillies spiller musik, der henvender sig til en anden målgruppe, men vi har ikke evalueret aftenen endnu, så jeg kan ikke sige noget om, hvordan vi måske gør i 2010," siger Kurt Madsen, der dog ikke vil ud i at lave en vild investering.
"Vi har ikke budget til at investere 60.-70.000 kroner i et stort navn. Der skal være fornuft i tingene, når vi vælger musikken."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.