Kransekagen er nummet et nytårsaften
Bagermester Kenneth Larsen, Bavinchi i Hammel giver gode råd til bagværket nytårsaften
Det er ikke altid lige let at finde det helt rigtige til nytårsaften. Ofte står man i sidste øjeblik og roder med menuen. Men ét er sikkert, siger bagermester Kenneth Larsen fra Bavinchi i Hammel: "Der skal kransekage til, enten til aftenkaffen eller nytårsbraget klokken 24.00," fortæller manden, der sidste år lavede 180 større kransekager, samt et hav af kransekagerstøænger med nougat, marcipan og pistaice.
Han er allerede nu gået i gang med at forberede årets stor nytårsrykind og her giver han et par gode råd, om hvad man kan forkæle nytårsgæsterne med.
Bryggerbrød
"Til forretten og hovedretten bager vi jo en mængde gode brød, både som flütes, brød og kuvertbrød, så der burde være noget for enhver smag." Blandt varianterne er grøn the-brød, ciabattabrød, hybenbrød, bryggerbrød med humle og mørk malt og så selvfølgelig de traditionelle hjertebrød og surbrød.
Den lækre dessert
Til desserten kan man altid hente hjælp hos bageren og her laver Kenneth Larsen både marengsbunde og makronbunde, lige til at putte noget lækkert ovenpå. Og så er der selvfølgelig den færdige mousse med chokolade og frugt i, eller fromagen.
Ring til mig
Og så er der alle varianterne af kransekagen, enten til aftenkaffen eller klokken 24.00. "Vi laver dem i mange varianter, lige fra rådhustårnet, overflødighedshornet og fontænen, over til stængerne og konfekten. Jeg laver også efter bestilling og har lavet blandt andet lavet en guitar og et nodestativ," siger bagermesteren der både er uddannet bager og konditor.
Bagermesteren har hele december haft dobbelt bemanding på, både i bageri og i butikken og opfordringen til kunderne er meget simpel. "Hvis du vil have et godt råd om bagværket, så ring til mig. Jeg har indført kontortid fra 17.00 til 18.00 hver dag."