Blandt stjerner og vandbærere i Folketinget

Artiklens øverste billede
Leif Lahn Jensen er placeret i kategorien: vandbærere, i en analyse foretaget af Altinget.dk, og det rammer fint plet, ifølge den lokale MF'er: "Jeg har valgt at bruge masser af energi i min kreds, fordi det er her jeg er valgt og her jeg skal gevælges, men det arbejde tæller ikke med i Altingets analyse."

Den lokale MF'er, Leif Lahn Jensen, Grenaa, får følgende skudsmål i en analyse, som Altinget.dk har lavet på de 51 folketingsmedlemmer, der blev nyvalgt ved valget i 2007, og de 9 medlemmer, der derudover siden er trådt ind i Folketinget: "Leif Lahn Jensen blev valgt i Østjyllands Storkreds ved valget i 2007 og er en af de nyvalgte socialdemokrater, der har haft sværest ved at slå sit navn fast siden. Det hænger uden tvivl til dels sammen med, at han ikke har noget decideret ordførerskab - og det kan igen hænge sammen med, at han er en af dem, der oftest kommer med intern kritik af partiets ledelse. Han er dog i øvrigt generelt vellidt i folketingsgruppen."
En bedømmelse, der placerer Leif Lahn Jensen i kategorien: vandbærere med karakteren 3 på en skala fra 1 til 9.
Altinget har givet alle nyvalgte en karakter mellem 1 og 9 ud fra en vurdering af deres præstation på tre parametre: Synlighed, faglig kunnen og politisk tæft. Karakteren er givet af Altinget alene og er ud over egne iagttagelser baseret på samtaler med kilder i partierne på Christiansborg.
Karakteren alene placerer de nyvalgte MF'ere i en af kategorierne: stjerner, boblere eller vandbærere.

Loyal partisoldat

"Vi har selvfølgelig snakket om undersøgelsen i Folketinget, og jeg tror, de fleste synes, at underholdningsværdien er stor," siger Leif Lahn Jensen.
"På den anden side synes jeg også, at analysen på mange måder rammer plet."
Den lokale MF'er føler ikke, at han er vandbærer i hverdagen på Christiansborg.
"Når jeg er blevet placeret i den kategori, hænger det sikkert sammen med, at jeg ikke har et ordførerskab, men også at jeg i den første periode har brugt masser af tid i min kreds på Djursland og ikke så meget på at slå mig op på store landspolitiske spørgsmål," siger Leif Lahn Jensen, der betegner sig selv som "en loyal partisoldat".
"Det er korrekt, at jeg har kritiseret Socialdemokratiets ledelse nogle gange, men jeg har nu også rost dem, når der har været grund til det. Dog går jeg aldrig ud i pressen med min kritik, jeg siger det direkte til de pågældende, og det vil altid være min facon."
Leif Lahn Jensen bemærker også, at han ikke har et efternavn som Auken eller Hækkerup eller er kæreste med miljøministeren: "Det vil selvfølgelig have givet mig helt andre muligheder for at profilere mig og komme med i Aftenshowet, men i stedet må jeg fortsætte med at tage arbejdshandskerne på og kæmpe videre. Jeg føler mig bestemt ligeså dygtig, flittig og arbejdsom som alle stjernerne og boblerne."

Næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget

Efter at analysen blev offentliggjort har Leif Lahn Jensen fået et vink med en vognstang om, at man i partiets ledelse værdsætter den tidligere havnearbejders indsats på Tinge.
Han er således lige blevet udpeget til at være næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget.
"Jeg betragter det som et signal fra Socialdemokratiets ledelse om, at de anser mig for en der kan træde i karakter på arbejdsmarkedsområdet, og at jeg har deres opbakning til at gøre det."
Arbejdsmarkedsudvalget har hidtil haft De konservatives Knud Kristensen som formand, men han forlader Folketinget ved årsskiftet for at overtage borgmesterposten i Vesthimmerlands Kommune.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.