Brandvæsenet bliver kommunalt på hele Djursland

Artiklens øverste billede
Falck er på vej ud af Syddjurs Kommune når det gælder brandslukning, forureningsbekæmpelse og frigøring ved trafikuheld.

Det bliver en ren kommunal affære at slukke ildebrande og frigøre trafikofre på Djursland fra 1. januar 2011.
Falck havde muligheden for at byde ind på en overtagelse af brand og redning, men det kommunale kontrolbud var meget lavere. Derfor har politikerne i Syddjurs og Norddjurs Kommune, som er fælles om beredskabet i Brand og Redning Djursland, besluttet at drive beredskabet som en ren tværkommunal virksomhed.
Dermed må Falck stoppe med at udføre brandslukning, forureningsbekæmpelse og frigøring af fastklemte ved trafikuheld fra stationerne i Hornslet og Rønde. Syddjurs Kommune er dog kontraktligt forpligtet til at lade Falck løse opgaven frem til udgangen af 2010.
De øvrige brandstationer i Syddjurs Kommune i Kolind, Ebeltoft og Knebel er blevet drevet som kommunale stationer uden Falcks medvirken.

Stor forskel mellem Falcks og det kommunale tilbud

Det var ventet, at Falck ville byde ind på driften af et brandvæsen i Brand og Redning Djurslands område. En anden mulighed var at fortsætte med en fælles drift mellem Falck og kommune som hidtil. Den tredje mulighed var ren kommunal drift.
Ifølge Lokalavisens oplysninger var forskellen mellem Falcks tilbud og det kommunale kontrolbud meget stort. Falck er ifølge udbudsrunden væsentlig dyrere end de to kommuner i den primære drift af brand og redning.

Kan et kommunalt brandvæsen holde budgettet?

Den store forskel i prisen på brand og redning mellem en privat og en offentlig operatør har undret flere iagttagere.
Da Syddjurs Byråd forleden behandlede sagen, undlod Steen Fris (K) og Per Zeidler (V) at stemme.
"Selvfølgelig skal Syddjurs Kommune have det bedste beredskab til den billigste pris, men tilbuddene skal være afgivet på de samme vilkår," siger Per Zeidler. Han skal sammen med borgmester Kirstine Bille (SF) de næste fire år repræsentere Syddjurs Kommune i den fælles Beredskabskommission på Djursland.
Per Zeidler frygter, at et underbudgetteret kommunalt brandvæsen skal have tillægsbevillinger for at kunne hænge sammen økonomisk.
Syddjurs Kommune forventer, at de frivillige deltidsbrandmænd fra stationerne i Hornslet og Rønde vil være villige til at overgå fra Falck til den kommunale organisation.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.