Elkabel tværs over Djursland fra Grenaa til Trige

Artiklens øverste billede
Energinet.dk har lagt et cirka ét kilometer bredt undersøgelsesbælte - noget bredere mellem Ørum og Ryomgård - hen over Djursland for at fastlægge linieføringen af det store elkabel, der skal føre el fra havvindmølleparken til Trige.

Borgerne er blevet hørt om deres holdning til kabellægningen i en idefase, der sluttede i dag. Til foråret bliver der en ny mulighed for at indgive kommentarer, når kabelføringen skal vedtages i et kommuneplantillæg.

56 kilometer langt elkabel

I forbindelse med tilslutningen af den fremtidige havmøllepark mellem Djursland og Anholt skal der lægges et 56 kilometer langt elkabel fra nord for Grenå til transformerstationen ved Trige nord for Århus. I Trige vil kablet blive tilsluttet den transformerstation, der allerede ligger der. Herfra vil strømmen så blive sendt ud til forbrugerne, efter at den er blevet transformeret op til 400 kilovolt (kV).
Energinet.dk har besluttet at kablet skal være et vekselstrømskabel, og at det bliver gravet ned på hele strækningen mellem Grenaa og Trige. De steder hvor kablet skal krydse veje og åer, vil der blive lavet styrede underboringer, det vil sige at der skydes et rør ind under vejen eller åen, og kablet trækkes så igennem røret.

Placering undersøges

Linieføringen for kablet er endnu ikke besluttet. Energinet.dk er i øjeblikket ved at gennemføre forskellige natur- og miljøundersøgelser. Det gælder undersøgelser om plante- og dyreliv, forskellige kulturhistoriske værdier og karakteristiske landskabstyper. Jordbundsforholdene bliver undersøgt, og man ser på planer for fremtidig byudvikling. Alle disse ting skal der tages hensyn til, når det endelige kabeltracé fastlægges.
Undersøgelserne af de forskellige ting foregår i et cirka ét kilometer bredt undersøgelsesbælte. Mellem Ørum og Ryomgård er bæltet dog noget bredere. Først når disse undersøgelser er afsluttede, kan Energinet.dk fastlægge det endelige kabeltracé mellem Grenaa og Trige i samarbejde med de forskellige kommuner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.