Favrskov har lavere ledighed end gennemsnittet

Både på landsbasis og i regionen er der en gennemsnitlig arbejdsløshedsprocent på 3.4%. Favrskov klarer sig lidt bedre med 3.2%.

Artiklens øverste billede

Ledighedsprocenten i Favrskov Kommune var på 3,2 % i september 2009, svarende til gennemsnitlig 765 personer. Det er en stigning på 2,3 %-point siden september 2008, hvilket svarer til 546 personer. Stigningen i ledighedsprocenten er marginalt højere end i Region Midtjylland under ét, hvor den er på 2,2 %-point, og noget højere end landsgennemsnittet, som er på 1,9 %-point. Favrskov Kommune er dog fortsat gunstigere stillet, idet ledighedsprocenten her er lavere end både regions- og landsgennemsnittet, som er på 3,4 %.

Har ledigheden toppet?

Umiddelbart ser det ud som om, ledigheden i Favrskov Kommune har toppet. Allerede i forsommeren kunne der ses en nedgang i antallet af personer, som er berørt af ledighed, og denne udvikling er fortsat i det tidlige efterår. Ligeledes er arbejdskraftreserven reduceret henover sommeren.
Den faldende tendens gør sig også gældende, når man ser på udviklingen specifikt for de unge under 30 år, om end i en mindre målestok. Det lille fald i antallet af ledige unge, som allerede kunne registreres henover sommeren, er fortsat og svagt forstærket her i efteråret.
Der er fortsat flere i denne aldersgruppe, som modtager kontanthjælp, end der er forsikrede, og det registrerede fald har været størst for de forsikrede unge. Det er dog også denne gruppe, som har haft den største stigning siden efteråret 2008.

Favrskov rammes hårdere

Beskæftigelsesregion Midtjylland har lavet en prognose for udviklingen i ledigheden de næste to år. Fra prognosen kan fremhæves følgende elementer:
*I Favrskov Kommune arbejder relativt mange borgere inden for brancher (bl.a. bygge og anlæg, dele af industrien, samt private serviceerhverv), hvor beskæftigelsen forventes at falde. Favrskov Kommune forventes derfor at blive ramt hårdere af lavkonjunkturen end regionen som helhed.
*Det forventes, at beskæftigelsen i Favrskov Kommune kan falde med op mod 600–700 personer.
*Det er i særlig grad ufaglærte, unge og mænd, der rammes af den stigende ledighed.
*Konjunkturnedgangen forventes at aftage i styrke i løbet af 2010.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.