Sunde luksuskanapeer til nytårsfesten

Skyd nytåret ind med en fingernem og hjertesund nytårsmenu

Artiklens øverste billede
Nytårskanapeer

Thor Andersen, indehaver af Cantina Verona, der af Hjerteforeningen som første cateringfirma i Danmark er blevet godkendt til at levere hjerte sund kantine mad og buffeter, har givet sit bud på en festlig, men samtidig sund nytårsmenu.
"Til årets sidste store fest kan man overraske nytårsgæsterne med velsmagende luksuskanapeer. Jeg har fundet et udvalg af inspirerende kanapeer, som alle folk, på alle gastronomiske niveau kan være med på," siger Thor Andersen.
"Kanapeer er flot pyntet fingermad, og ofte er de også enten saltet eller krydret og derfor kan man roligt servere en kraftig velsmagende velkomst drik til."
Traditionelle kanapeer er bygget på en bund af forskellige slags små brød, skåret i tynde skiver og derefter udstukket med et glas. Brødene kan efter lyst tilberedes for eksempel ristes, frituresteges, eller sauteres, eller man kan lade dem være, som de er.
"Man kan putte alt, hvad man kan forstille sig af små specialiteter på kanapeerne, men specielt patè, pesto, tapanader, mousse og postej er velegnet. Det sidste, men absolut vigtigste, er at man pynter dem flot med krydderurter eller andre små fine ting," forklarer Thor Andersen, der har lavet to enkle opskrifter til Lokalavisens læsere på fyld til kanapeer.

Roquefortcreme med bacon

Ingredienser:
100 gr. fransk roquefort eller blå castello
100 gr. flødeost
2 dl. fløde
3 skiver sprød bacon
50 gr. valnøddekerner
3 forårsløg
Salt og friskkværnet sort peber
Skær osten i mindre stykker og kom den i en skål sammen med flødeosten. Rør den sammen, nemmest med en håndpisker. Rør fløden i lidt af gangen, og rør til konsistensen er ensartet. Hak valnødderne fint. Skyl forårsløgne, skær dem igennem på langs og snit dem fint. Rør nødder og forårsløg i saucen og smag til med salt og peber. Vend til sidst de sprøde bacon stykker i massen.

Troldkrabbe rillette

Ingredienser:
300 gr. friskkogt krabbekød
2 spsk. mayonnaise
120 gr. æble, skrællet og skåret i små tern
50 gram sød peberfrugt skåret i tern
1/4 tsk. cayennepeber
2 spsk. purløg, friskklippet salt og friskkværnet sort peber Tør krabbekødet af i et stykke køkkenrulle, så al væden er fjernet. Læg kødet i en skål og bland det godt med mayonnaisen. Brug en gaffel hertil. Tilsæt æblestykker, peberfrugt, cayennepeber, fint hakket purløget, salt og peber. Bland forsigtigt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.