Camerouns præsident boede hos Axel Juhl Jørgensen
Mens klimatopmødets politiske resultater kan diskuteres, blev den private indkvartering af 3.000 udenlandske gæster til gengæld en succes uden sidestykke. Blandt værterne var Vedbæk-borgeren Axel Juhl Jørgensen, der husede Camerouns præsident Paul Biya og præsidentfruen Chantal. Den 38-årige præsidentfrue gjorde et uudsletteligt indtryk på danskerne med sin store hennafarvede hårpragt. Axel Juhl Jørgensen beretter til Lokalavisen: "Aldrig er der blevet passet så godt på vores hus som i de dage præsidenten og hans følge boede her." Følget, fortæller Axel Juhl Jørgensen, bestod af 15 vagtfolk, tre kokke, en frisør, en massør og en læge. Desuden blev præsidentparret på deres ture mellem Vedbæk og Amager eskorteret af dansk politi. Præsidentparret fik fri rådighed over Juhl Jørgensens hjem i de få timer, hvor de ikke var til middag hos de kongelige eller til møde i Bella Center. De mange vagt- og tjenestefolk boede i en til lejligheden opvarmet garage. "Vi fik temperaturen op på 25 grader, så de kunne få det hjemligt," beretter Aksel Juhl Jørgensen.
Hvem købte julebryg
Et lokalt forlydende om, at præsidenten skulle have været på shoppingtur efter et større parti julebryg i Dalgaard Superbest, tror værten ikke på: "Det er en and. Det havde han slet ikke tid til, og desuden var han konstant omgivet af livvagter." Ikke desto mindre fortæller lokale øjenvidner, at supermarkedet fredag aften kort før lukketid havde besøg af tre personer, der ankom i limousine med et større følge af vagter. De fleste af vagterne blev dog udenfor på P-pladsen.
Honorær konsul
Axel Juhl Jørgensen har igennem 17 år har været honorær konsul for de to afrikanske stater Cameroun og Guinea og er optaget på Udenrigsministeriets fortegnelse over konsuler. Paul Biya har været præsident siden 1982 i den afrikanske stat, der arealmæssigt er ti gange større end Danmark, har et indbyggertal på 15 millioner, har to officielle sprog - engelsk og fransk - samt 200 indfødte sprog og lige så mange religioner. Cameroun vandt sin selvstændighed i 1960, var etpartistat frem til 1990 og har været parlamentarisk republik siden. Den 76-årige Biya har opnået genvalg i 1992, 1997 og 2004. Han er valgt for syv år. Selvom Biya lægger stor vægt på kampen imod korruption, har Cameroun flere gange de senere år været på top-ti listen over de mest korruptionsramte afrikanske stater. Cameroun er stærkt forgældet og fik i 2005 af Verdensbanken og IMF eftergivet 27 procent af udlandsgælden.