Leo kan sælge is i Sibirien

Leo Andersen har 1. januar 40 års jubilæum ved Danisco i Brabrand og kan blandt andet bryste sig af at have solgt is i Sibirien

Artiklens øverste billede

Leo Andersen fra Hårup er uddannet mejeritekniker fra Ladelund Mejeriskole. Da han i 1970 blev ansat på laboratoriet i Brabrand-virksomheden, som dengang hed Grindstedværket, skulle det blot være et skridt på vejen videre i mejeribranchen.
Men mejerierne forsvandt et for et, og jobbet i Brabrand, hvor han var med til at udvikle emulgatorer og stabilisatorer til fødevareindustrien i hele verden, viste sig at være en del mere spændende, end den unge mejeritekniker havde troet.

Fokus på is

I de seneste år har Leo Andersen haft sit faglige fokus på is. Dels har han været med til at udvikle nye typer iscreme, blandt andet lavfedt og lavsukker iscreme. Dels har han rejst i store dele af verden for at hjælpe Daniscos kunder med at forbedre deres produkter.
Nogen siges at kunne sælge sand til Sahara - Leo Andersen har hjulpet med at sælge is til Sibirien.
"Der bliver spist meget is i Sibirien, også når det er koldt. Vi har faktisk udviklet en iscreme, der går imod lavfedt trenden. Den har et højt fedtindhold og giver masser af energi i en kold tid," fortæller Leo Andersen.

Ud i verden

Tre uger efter jubilæet fylder Leo Andersen 67, og med udgangen af januar forlader han arbejdspladsen for at nyde sit otium hjemme i Hårup - og ude i den store verden. Han har i tidens løb set en del lufthavne og fabrikker, men glæder sig til nu at rejse ud og opleve verden som turist sammen med hustruen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.