Spil med kæmpebold populært i Århus
Kin-ball er en sportsgren med stigende medlemstal. Der spilles hver uge i Globus 1 i Århus Vest, og en del af Århus-spillerne har allerede været med til verdensmesterskaberne
Det er tirsdag aften i Globus 1-hallen, og Birgitte Rask byder velkommen til en omgang Kin-ball-træning. Blandt de cirka tyve fremmødte er en del nye ansigter.
"Det er helt vildt fedt, at der er så mange nye," siger Birgitte Rask, før hun går i gang med at præsentere spillet "Kin-ball".
Kin-ball er et forholdsvis nyt boldspil, opfundet i 1986 af en skolelærer ved navn Mario Demers. Det går i meget korte træk ud på, at der er tre hold på banen ad gangen, som så spiller mod hinanden. Man scorer point ved at serve med bolden og råbe navnet på det hold, man vil score point imod. Hvis det anråbte hold ikke når at fange bolden, før den rammer jorden, har både det servende og det tredje hold scoret point.
Du kan få en mere udførlig forklaring af spillet, hvis du logger ind på Lokalavisens hjemmeside aarhus.lokalavisen.dk, hvor du kan se et web-tvindslag om spillet. Kin-ball spilles med en meget storbold, som er over 120 centimeter i diameter. Man bruger derfor hele armen til at få sendt den 960 gram tunge bold af sted, og det kræver øvelse at blive en dygtig server.
Med til VM i oktober
Kin-ball-træner Birgitte Rask, som også selv er aktiv spiller, forklarer, hvorfor hun faldt for netop Kin-ball.
"Det er et spil, som kan spilles af alle. Også af personer, som normalt ikke er vilde med boldspil. Desuden er det et spil, som er rigtig sjovt, og som stiller store krav til et holds samarbejdsevner. Og endelig kan man altid blive dygtigere til spillets mange facetter, og man kommer i god form," fortæller Birgitte Rask, som også var med som træner, da Danmark sendte et herrelandshold til VM i oktober i Kin-ball"ens hjemland Canada.
En af spillere, som var med er Thomas Petersen.
"Jeg havde kun spillet Kin-ball i fire måneder, så man kan nok ikke sige, at jeg var helt klar til at være med til et verdensmesterskab. Men da der ikke er mange kin-ball spillere endnu i Danmark, så fik jeg pladsen, og det var en rigtig sjov oplevelse. Vi kom på en sidsteplads, men vi fik givet mange af de andre hold kamp til stregen," fortæller Thomas Petersen.
Plads til flere
Der er også plads til dig, hvis du har fået mod på at spille Kin-ball.
"Vi har spillet i Århus i lidt over et år, og der er kommet mange nye til. Men vi vil altid gerne have nye Kin-ball spillere, så vi står parat med åbne arme, og vi skal nok lære de nye spillere reglerne, så de hurtigt kan spille med," lover Birgitte Rask. Se mere på www.kin-ball.dk