I Vivild ruster man sig til fremtiden

Ny støtteforening for Børneby Vivild indkalder til stiftende generalforsamling

Artiklens øverste billede
Initiativtagerne til den nye støtteforening for Børneby Vivild er klar til den stiftende generalforsamling. Fra venstre er det Gunnar Fur Øhrberg, Jytte Schmidt, Ann Koustrup Birkmann, Kjeld Brix og Tine Høst. Allan Sams Simonsen er også med i initiativ gruppen, men kunne desværre ikke være til stede.

Det er ret sund fornuft at være på vagt over for det ukendte, og det er lige netop det, de er i Vivild. For godt nok ser det lige nu ud til, at både skole og børnehave har nået at dukke sig for politikernes sparekniv i den kommende budgetforhandling, men kommunale besparelser i Vivild har både i denne omgang og tidligere været på tale, og derfor skal der nu oprustes til fremtiden.

Onsdag 5. september er der således stiftende generalforsamling for 'Støtteforeningen for Vivild Børneby'. Planerne om at etablere en støtteforening blev lavet, før politikerne besluttede at frede Vivild i denne omgang, men det ændrer ikke ved, at der bliver behov for massiv opbakning fra lokalsamfundet fremover, lyder det Jytte Schmidt, der er en af initiativtagerne til den nye støtteforening.

"Så længe jeg kan huske tilbage, også dengang det hed Rougsø Kommune, er der nogen der har sagt, at skolen i Vivild skal lukke, og det tror jeg, der fortsat er nogen der vil mene fremover. Derfor er behov for en støtteforening; både for skolen, men også for byen i det hele taget. Der er vi mange, der kan og vil hjælpe, fortæller Jytte Schmidt, som da bestemt heller ikke er rolig endnu, selv om pilen lige nu peger på andre steder i Norddjurs Kommune.

"Jeg har jo selv siddet i kommunalbestyrelsen, så jeg ved, hvor mange millioner, der lige nu flyver rundt i skyen, og jeg ved hvor mange ting, der fortsat kan ske. Jeg er ikke rolig før 9. oktober (dato for anden behandling af budgettet i kommunalbestyrelsen, red.), så vi er nødt til at blive ved med at være klar," fastslår Jytte Schmidt.

Lokalt engagement

Initiativtagerne har da også allerede fået indikationer på, at der vil være opbakning til en støtteforening. Da der midt i sommerferien blev arrangeret borgermøde til kamp for den ligeledes lukningstruede børnehave Nordlyset, mødte 137 personer op med et par dages varsel for at støtte sagen. Jytte Schmidt og de øvrige fem initiativtagere håber således også på god opbakning 5. september, for selv hvis Vivild definitivt smyger sig uden om besparelserne, er der allerede konkrete udfordringer, der skal håndteres.

"Vi ved da godt, at selv om man har en god støtteforening, så er det ingen garanti for at undgå lukning. I forslaget til skolestrukturen er der lagt op til, at vi og Allingåbro og Ørsted skal have fælles ledelse og personale, og der synes jeg da allerede, at der tegner sig nogle store udfordringer Vivild Børneby, som en støtteforening forhåbentlig kan være med til at hjælpe med," konstaterer Jytte Schmidt.

Der er foreløbigt lagt op til, at et livslangt medlemskab af støtteforeningen koster 100 kroner. Det skal være med til skabe et økonomisk fundament for foreningens aktiviteter. Når der er konkrete tiltag, der skal rejses penge til, sker det igennem individuelle lokale indsamlinger.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.