Skålen skal fuges om
Utætheder fik vandet til at forsvinde i Grenaas nye springvand på Torvet
GRENAA Rygterne har svirret i Grenaa hele sommeren - den er gal med Skålen - måske den vigtigste del af det nye torv ved Rådhuset i Grenaa, som er en del af byfornyelsen.
Avisen og lokale politikere blev kontaktet - men i ugevis var det ikke muligt at få et klart svar og et overblik over situationen, men den har Lotta Dybvad Sandsgaard, direktør for teknik og miljø i Norddjurs Kommune, nu leveret til politikerne i Miljø- og Teknikudvalget.
"Vi har desværre oplevet problemer med skålen på vores nye Torv i Grenaa. Jeg har fået en del spørgsmål i løbet af sommeren - og her får i sidste nye opdatering i sagen. Belægningsstenene i ”Skålen” er lagt i beton med en fuge af granit-stenmel, som indeholder ler. Fugen er efterfølgende vandet med en flydende overfladebehandling, som skal gøre fugerne vandtætte," fortæller hun i en redegørelse.
"Det viser sig, at der forsvinder en ret stor mængde vand, som tilsyneladende kun kan skyldes, at der er utætheder i fugen. Entreprenøren oplyser, at rør og andre muligheder er gennemfotograferet og undersøgt og ikke har vist fejl," fortæller direktøren.
Ler i fugematerialet
Ifølge firmaet Resiblock, som leverer overfladebehandlingen, skyldes utæthederne, at der er ler i fugematerialet. Overfladebehandlingen kan ikke trænge så dybt ned i fugen, som er nødvendigt for at gøre fugen stabil og vandtæt. Firmaet anbefaler, at der lægges en fuge i ovntørret sand.
"Omfugningen kræver, at der er tørvejr, så tidsplanen for færdiggørelse kan blive påvirket af vejrforholdene. Vi har dog bedt entreprenøren om en tidsplan, der forholder sig til en indvielsen i september. Forvaltningen har præciseret, at ekstra omkostninger ved omlægningen af fugen og spørgsmål om hvordan fejl vedrørende fugevalg er opstået, som udgangspunkt, udelukkende er et anliggende mellem entreprenøren Danjord og deres underleverandør Resiblock, og er bygherre uvedkommende," oplyser Lotta Dybvad Sandsgaard.
Byfornyelsesprojektet i Grenaa, som det nye torv er en del af, har et samlet budget på 15 millioner kroner - hvoraf de fem millioner kroner kommer fra staten, mens Norddjurs Kommune selv har fundet finansiering for resten.