Er Ådalen ved at skære en livsnerve midt over?

Dagli'brugsen Lime bløder økonomisk, og lokale borgere råber nu vagt i gevær i håb om, at alle i området vil hjælpe med til at stoppe blødningen, før det er for sent

Artiklens øverste billede

ÅDALEN "Morten Conradsen, vores lokale uddeler, skriver på Facebook for Dagli’brugsen Lime, at omsætningen i de seneste uger har været på kun 78-87 procent i de fleste dage sammenlignet med de samme dage sidste år," skriver parret Lene Heiselberg Vang og Lars Heiselberg Vang Jensen fra Mygind til Lokalavisen.

"Vi og flere lokale borgere oplever at noget må gøres. En synspunkt, vi ved, uddeleren deler."

Derfor kommer parret nu med et opråb til hele Ådalens borgere, og hvem der ellers kunne være potentielle handlende i Dagli’brugsen Lime.

Ikke mindst set i lyset af, at man fra centralt hold i Coop i maj 2018 meddelte, at 15 dagli’brugser skal lade livet på grund af for lav omsætning.

Lene Heiselberg Vang og Lars Heiselberg Vang Jensen har erfaret, at ikke mindst den nyåbnede Bilka i Randers har været meget på folks læber i lokalområdet.

Klar opfordring

Parret opfordrer derfor til, at der snarest indkaldes til et borger-/kundemøde, hvor dagsordenspunkt nummer et er Dagli’brugsen Limes fremtid.

"En lukning af vores lokale butik vil være helt katastrofalt. Butikken kan så meget, og vi kan hjælpe den til at kunne endnu mere. I en del danske landsbyer har de vitterligt taget arbejdshandskerne på for at bevare og hjælpe deres lokale butik og livsnerve. Lånebeviser er udstedt til renoveringer, nye butikker og nye tiltag. I Østerild og Troldhede har de igangsat nye tiltag for at bevare livet i deres by og deres huspriser," siger Lars Heiselberg Vang Jensen .

"Med Dagli’brugsen i Lime fornemmer vi ikke, at det står helt så slemt til i øjeblikket. Men fortsætter butikken med at give underskud, klipper Coop nok overlevelseslinen på et tidspunkt."

Et fikspunkt

For Lene Heiselberg Vang og Lars Heiselberg Vang Jensen er deres brugs et fast samlingspunkt i området.

Meget mere end blot en dagligvareforretning. Det er her de lokale mødes og slår en sludder af. Det er her, man henter sine pakker og køber fisk ugentligt ved fiskebilen.

Parret nævner, at de i sommerferien jævnligt tog turen til Lime for at købe en pakke is, som de nød uden for Dagli’brugsen på en bænk.

Her tilbød de også andre en is.

"Så kom vi i snak, folk satte sig ned og vi fik en hyggesnak og gode grin."

Kom nu frit frem

Lene Heiselberg Vang og Lars Heiselberg Vang Jensen har selv mange forslag til, hvordan lokalområdet kan være med til at banke mere liv i økonomien i deres fælles dagligvareforretning.

De nævner i flæng: 1. Hjælp til at turisterne får et kort til attraktionerne i området med Dagli’brugsen i Lime som et punkt på ruten, hvor man kan få en kop kaffe på turen og handle lidt ind. 2. Indretning af lille café/hyggekrog i Dagli'brugsen. 3 Øget fokus at at etablere vandre- og cykelruter plus overnatningssteder, hvor turisterne i Ådalen kan slå en sløjfe op omkring den hyggelige, lokale brugs

"Hvad er dine gode ideer til at der kommer endnu mere liv, glæde og omsætning i vores lokalområde og brugs i Lime," spørger parret de øvrige borgere i Ådalen.

Svarene kommer måske på det borgermøde, som Lene Heiselberg Vang og Lars Heiselberg Vang Jensen håber bliver aktuelt her i efteråret.

"I over hundrede byer i Danmark tager beboerhjælp til butikken fart. Også i Lime og i Ådalen kan vi sikre mere liv, glæde og udvikling ved fælles hjælp og engagement," fastslår parret.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.