Debat Syddjurs: Byrådsmøde med Muppet Show-lignende tendenser

Artiklens øverste billede

"I hvert tilfælde ved ’behandlingen’ af punktet ”velkomstcenter”.

Unge Morten Siig Henriksen, SF og allerede nu efter bare ti måneder i kommunalpolitik indstillet som Folketingskandidat brillerede med at kunne fastslå, at der så sandelig har været stor borgerinddragelse ud fra hans store viden om afholdte orienteringsmøder i sommer af nationalparken. (Med deltagelse af vel højst 300 ’interesserede’!)

Jan Kjær Madsen, De Radikale, der har en del at indhente troværdighedsmæssigt efter afsløret kritik tidligere, benyttede ligeledes lejligheden til lidt payback og skamløst nedgjorde de over 6000 protestunderskrivere med den infantile udtalelse, at der jo manglede en del op til de 5,77 mio. andre i DK.

Radikale i en nøddeskal og på vej ud?

Og så skulle vi da også lige høre en Per Dalgaard, DF, som skønt i mindretal i gruppen forherligede centret i høje toner.

De paradoksale og topmål af uvidenhed er, at hr. Dalgaard aldrig har gidet læse bare ét debatindlæg fra de mange modstandere og sågar flabet og arrogant nedgjort en gammel DF-tro vælger, der bad ham om hjælp mht. krobevarelsen. Ham kaldte han dog ikke ”fladpandet”.

Han gad som den eneste ikke ta’ imod invitationen fra protestgruppen til repræsentanter for partierne i 2016 på Slotskroen. Først en løgn om, at der ikke var plads i kalenderen. Da det blev afsløret som digt, kom årsagen, at konen mente, hun så for lidt til ham.

Det sidste er der vel mange, der omvendt finder tilfældet.

Har ikke kunnet fastslå, at han bare én eneste gang har læst debatindlæg/artikler om sagen.

Men uforskammet og plat hans mistænkelige nedgørelse af protestunderskriverne. Havde det været samme antal FOR frikadeller og IMOD indvandrer, havde piben nok haft en anden lyd.

Trist at hans sidste valgperiode skal ødelægge en Michael Mikkelsen og Laila Sortland – begge DF’s opnåede positive indtryk af partiet - lokalpolitisk.

SF springer vi over, for medlemmerne er tilsyneladende helt underlagt snart ”flygtende” Kirstine Bille og hendes fra start af indædte aversion mod Kalø Slotskro.

Det største hykleri stod imidlertid Enhedslistens Jesper Yde Knudsen for, da han hændervridende forsøgte at bortforklare partiets normalt helt klare afstandstagen til ødelæggelse af natur ved her at vende på en tallerken og fremkomme med en latterlig og søgt begrundelse for, at man her da nok kunne se bort fra osv.

Det helt store promoveringsshow stod en Jørgen Ivar Bruus Mikkelsen og en Marianne Kirkegaard – begge Venstre – for.

Savleriet ville ingen ende ta’. Og selvfølgelig: Disse to er Nationalpark Mols Bjerges tågehorn og talerør, idet begge først her sidste gang blev afsat af den nye minister, men fortsat faddere til velkomstcentret.

Bruus Mikkelsen som bestyrelsesnæstformand i hele perioden med Erling Post (V) som formand.

Og Marianne Kirkegaard – egentlig kun valgt til bestyrelsen med tilsynsopgave - svingede sig selv op til formand for den styrende i den alt afgørende styregruppe, der sørgede for, at de af staten bevilligede, årlige godt 7 millioner til naturformål fik andre ben at gå på til f.eks. et milliondyrt arkitektforslag og fundraising-smidt-ud-penge i ligeledes millionstørrelse.

Forkasteligt og vel ikke helt lovligt.

Ikke så sært, at Rigsrevisionen i 2016 kritisk bemærkede, at der dette år kun var anvendt ca. 300 000 kr. til direkte naturformål.

Håbet er, at de, og ret snart, kommer igen og kigger på ALLE til ikke naturformål anvendte kroner.

Alene 5 mio. til velkomstcenter ”opsparede” kroner lugter.

At Bruus Mikkelsen mistede al troværdighed ved sammen med Marianne Kirkegaard at påstå, at der havde været borgerinddragelse – endda i stort mål – gør dem egnede til Folketinget. Der lyves wie gedruckt.

Til sidst ros til Ole S. Hansen, Socialdemokratiet for en sober indstilling og bemærkninger.

Det samme gælder for Michael Mikkelsen, DF.

PS. Hvor er byrøddernes tanker og handling henne, når de ER blevet gjort opmærksomme på, at ved valg af Lokalplan 41 i stedet spares kommunen for meningsløse (og måske ikke helt lovlige) udgifter i vel over 10 million kroners klassen? "

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.