Specialskole frygter en dyr omgang

Internt møde satte endeligt punktum for Stensagerskolens flytning til Ellekær. Specialskolen kritiserer forløbet og frygter, at det bliver langt dyrere end beregnet

Artiklens øverste billede
Stensagerskolen, hvor der går 230 handicappede elever, skal flytte fra Viby til Ellekærskolen. Tilkørselsforholdene og placeringen tæt op ad ringvejen kritiseres dog af Stensagerskolens bestyrelse.

Til den ene skole, måske til den anden skole og så alligevel tilbage til den første.

Der har været en del uro om specialskolen Stensagerskolens flytning til enten Ellekærskolen eller Tovshøjskolen.

Ghettopakken fra regeringen, som blandt andet betød, at der bliver sat en grænse på maksimalt 30 procent børn fra udsatte områder i hvert dagtilbud, frigav lokaler på Tovshøjskolen. Det fik de Radikale til at skifte mening og anbefale Tovshøjskolen som hjemsted for Stensagerskolen, selvom byrådet i februar havde peget på Ellekærskolen. Også det ene af Socialdemokraternes medlemmer af Børn og Unge-udvalget, Dorthe Borgkvist, har fra begyndelsen talt for Tovshøjskolen. I sparekataloget forud for budgetforhandlingerne var en mulig flytning til Tovshøjskolen også nævnt.

At Tovshøjskolen atter kom i spil var til stor glæde for Stensagerskolen, som øjnede en mulighed for langt bedre tilkørselsforhold, en svømmehal og generelt en mere handicapvenlig skole, der vil kræve knap så stor en ombygning som på Ellekær.

Forligskredsen besluttede dog endeligt på et internt møde inden byrådsmødet 10. oktober, at Stensagerskolen skal flyttes til Ellekærskolen.

Tog fusen på os

Den manøvre undrer Stensagerskolens bestyrelse.

"De tog lidt fusen på os. Vi havde ellers fået at vide, at det ikke skulle besluttes lige nu. Og jeg forstår ikke, at man kører det uden om et byrådsmøde, når den anden løsning har været i spil. Vi vil gerne have haft en ekstra mulighed for at komme til orde, " siger Christina Poulsen, der er bestyrelsesformand.

Skolen i Viby for handicappede elever har i 10-11 år kæmpet for at få nye lokaler, da de nuværende er utidssvarende barakker fra 1969.

Ifølge byrådsbeslutningen fra februar er der afsat 80 millioner kroner til om- og udbygning af Ellekærskolen, så den fremover også kan huse handicappede elever.

"De tager ikke højde for de trafikale udfordringer, der bliver. Ingen af vores 230 elever kan fragte sig selv til skole. Der kommer 40-50 busser to gange dagligt, 10-15 taxaer, private biler, og så er der 200 ansatte, som også skal kunne komme til og fra. Vi frygter, at det bliver langt dyrere at flytte til Ellekærskolen, end politikerne regner med. Vi har forsøgt at råbe dem op. Vi skrev høringssvar sidste år, men det er ikke noget, man har reageret på. Vi ville gerne have haft yderligere tid til at forklare vores bekymringer og sikre, at man ikke træffer en forkert beslutning," siger Christina Poulsen, der har siddet i skolebestyrelsen i ni år.

Hun gør også opmærksom på at der skal bygges et hegn rundt om skolen, så man sikrer, at ingen elever stikker af:

"For det kan de godt finde på. Og det vil være yderst farligt, når skolen ligger klods op af Ringvejen. Et hegn vil gøre skolen lidt borg-agtig, og det, tror jeg ikke, er særlig fordrende for området og de mange fritidsklubber, der bruger skolens faciliteter."

Politikere vælger Ellekær

Eva Borchorst Mejnertz (R), forkvinde for Børn og Ungeudvalget:

"Jeg kan sagtens forstå, at man kan synes, at beslutningen bliver taget pludseligt. Men det er blot byrådsbeslutningen fra februar, der står ved magt. Vi var indstillede på at ændre på den, men vi må konstatere, at det var der ikke flertal for i forligskredsen, og derfor er der for os at se ikke mere at gøre," siger hun.

Anders Winnerskjold (S), der er næstformand i Børn og Unge-udvalget, er glad for, at man nu i forligskredsen er enige om at fastholde beslutningen fra februar.

"Vi har jo haft diskussion i byrådssalen, og vi har besøgt Stensagerskolen for at høre deres synspunkter. Vores logik har været, at skal man til at ændre beslutningen og rykke til en anden skole, så vil det tage endnu længere tid, og Stensagerskolen har i forvejen ventet i alt for mange år. Vi mener, at Ellekærskolen har rigtig gode rammer til en specialskole. Men det har ikke været en let beslutning, for der er ikke én god løsning - der er ulemper og fordele både ved Ellekær og Tovshøj, det anerkender jeg gerne," siger Anders Winnerskjold.

Ifølge næstformanden er der med de 80 millioner kroner også penge til at sikre, at tilkørselsforholdene fungerer.

"Vi tror på, at 80 millioner kroner er nok. Vi har dygtige folk til at regne på det, og med den information vi har nu, så virker det plausibelt. Vi er opmærksomme på, at der skal ske ændringer for at forbedre forholdene," siger han.

På næste bestyrelsesmøde vil Stensagerskolens ledelse nu diskutere, om der er mere for dem at gøre for at forsøge at få politikerne til at ændre holdning.

"Vi er jo selvfølgelig glade for endelig at skulle flytte til andre lokaler. Men det er ærgerligt for hele området, at det bliver Ellekær. Men hvis det er sådan det ender, så må vi jo få det bedste ud af det," siger Christina Poulsen.

Det forventes, at Stensagerskolen kan rykke ind på Jernaldervej i 2020.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.