Debat Syddjurs: Giv NU fodgængere og cyklister på Skolevej i Rønde bedre tryghed

Artiklens øverste billede

"Alle 27 medlemmer af Syddjurs Byråd opfordres hermed til at handle på nedenstående forslag vedrørende den ca. 900 meter lange Skolevej i Rønde.

Det er et forslag, som vil være næsten gratis for kommunen at gennemføre. Og det er et forslag, som politiet bør kunne godkende/acceptere.

Forslaget tager især sigte på cyklende børn og andre tohjulede trafikanter. For der er jo ingen cykelsti på Skolevej, bortset fra de ca. 80-90 meter ud for Rønde Vandværk (mellem Moesbakken og Skrejrupvej). Så det er ca. 90 pct. af Skolevej, der er uden cykelsti af nogen art.

Ingen af de foreslåede tiltag besværliggør eller forhindrer yderligere forbedringer senere, fx når Skolevej om et par år skal graves op af kommunens spildevandsselskab, Syddjurs Spildevand A/S. Forslagene udgør må også være i fuld overensstemmelse med de tiltag, som Rønde Handelsstandsforening og Rønde Distriktsråd foreslår for området øst for Lillerupvej, dvs. i den øverste halvdel af Rønde Midtby.

Skolevej er jo en meget trafikeret gennemfartsvej for både den øverste halvdel - OG den nederste halvdel af Rønde Midtby (vest for Lillerupvej-Rønne Allé).

1) Sæt max-hastigheden ned til 30 eller 40 km/t (gerne sikret ved hjælp af "stærekasser").

2) Mal dobbelt optrukne streger på hele strækningen.

3) Forbyd parkering på kørebanen (kun kortvarige stop bør tillades).

4) Luk Drosselvej i den ene ende, enten ved Hovedgaden eller ved Skolevej.

5) Lav et normalt vejkryds, hvor Skolevej krydses af Rønne Alle.

6) Sørg for, at ALLE fortovsfliser på begge sider af Skolevej til enhver tid er friholdt for udragende grene, ukrudt o.l. Sådan at ALLE fodgængere kan færdes både sikkert og trygt - også når man trækker en cykel på fortovet. Eller medbringer rollator, kørestol eller barnevogn/klapvogn. Alle fortove på Skolevej skal til enhver tid også give plads til at en kommunal dagplejer kan gå med 2-årige børn ved hvert barnevogns-hjørne - uden at blive presset ud på bilernes kørebane.

7) Hvis enkelte grundejere har brug for kommunens hjælp til at holde fortovet fuldt tilgængeligt ud for deres ejendom, yder kommunens dygtige vejfolk naturligvis denne praktiske hjælp med fuld betaling fra de pågældende grundejere.

8) To af de tre gratis parkeringspladser, som nu er reserveret til politiet - ved kommunens bibliotek et par meter fra Skolevej - åbnes for alle andre bilister (bl.a. P-trængende lodsejere på Skolevej).

9) Hvis politiet afviser at gå med til kommunens forbedringer på Skolevej - forbedringer for især børn, ældre, cyklister og fodgængere

- bør dette lægges ud til offentlig debat, incl. I de lokale ugeaviser. Så alle Rønde-borgere får mulighed for at diskutere et sådant "veto" med politiet - og med VEJMYNDIGHEDEN...

10) I vinterhalvåret skal der - især kl. 7-9 på skoledage - tages EKSTRA hensyn til glatføre-risiko på Skolevej (både kørebane og begge fortove), fordi Skolevej jo er bygget på een temmelig stejl bakke. Og fordi den trods alt er en vigtig trafik-åre for hele 6 skoler (fra højskolen og efterskolen på toppen til Rønde Skole og handelsgymnasiet ved bunden af Skolevej)."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.