Drømmen om højskole på Anholt er kommet nærmere

150.000 kroner sætter for alvor hjulene i gang

Artiklens øverste billede
Det tager tre timer at komme til Anholt med færgen, og det er blandt andet det isolerede og enestående liv, som højskoleforeningen gerne vil dele med andre. Arkivfoto

Det er et års tid siden, det første reelle spadestik til en højskole på Anholt blev taget, da Anholt Højskoleforening holdt sin stiftende generalforsamling. Nu er et endnu dybere spadestik taget, idet Nordea-Fonden tilsyneladende også synes så godt om den idé, at fonden har tildelt projektet 150.000 kroner fra dens kystpulje.

Pengene betyder, at højskoleforeningen nu for alvor kan begynde at undersøge, om der på Anholt er tilstrækkelig grobund for at etablere en højskole permanent. For én ting er at gå med en idé, og en anden er jo at brede den ud til andre. Det fortæller Gyrite Andersen, der ud over at være blandt initiativtagerne til højskoleforeningen også er skoleder på Anholt Skole.

"Efter vi har stiftet foreningen har vi også hørt fra mange, der er synes det er spændende, men interesse er jo ikke det samme som at melde sig til. Det næste års tid skal gå med at afvikle højskolekurser og prøve at finde ud af, hvad der fungerer, hvilken slags undervisning og hvilken slags mennesker, der kunne tænke sig at gå på højskole på Anholt. Det kræver noget fodarbejde først," konstaterer Gyrite Andersen.

Uden for sæsonen

Indtil videre er højskolen på Anholt et pilotprojekt, der skal gøre initiativtagerne klogere på, hvad der skal til for at etablere en højskole, og om det overhovedet er muligt. Det er således også endnu uvist, hvor en højskole rent fysisk skal ligge.

Sikkert er det dog, at højskoleforeningen over det næste år nu har penge til at afvikle fire ugekurser, hvor deltagerne bor på vandrehjemmet. Det er også bevidst, at kurserne ligger uden for sæsonen, for en af grundtankerne bag projektet er, at man som deltager skal opleve det "rigtige" Anholt.

"Vi tænker ikke, at det er voldsomt interessant at få flere mennesker over i højsæsonen, hvor der i forvejen er mange mennesker på øen. Vi vil gerne vise det andet Anholt og dele den med mennesker, der også gerne vil prøve at leve et så isoleret sted. Tanken er, at hvis man tager på højskole på Anholt, så bliver man i høj grad involveret i det daglige liv på øen," fortæller Gyrite Andersen.

Anholt Højskoleforening går nu i gang med at planlægge, hvordan det næste år skal forløbe, og hvilke kurser der skal udbydes. På www.anholthoejskoleforening.dk kan man følge med i udviklingen og læse om kommende kurser.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.