Tættere på topmoderne vandaktivitetshus

Lystrup Svømning får et tiltrængt løft i fremtiden, når det gamle svømmeanlæg bliver udbygget og moderniseret med nye innovative løsninger, der skal imødekomme den store foreningsaktivitet. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 6,5 millioner kroner

Artiklens øverste billede
Sådan er det planen, at udvidelsen af svømmehallen i Lystrup kommer til at se ud.

I fremtiden får både babysvømmere, børn, unge, voksne og ældre helt nye muligheder for at udfolde sig i det våde element, når svømmehallen i Lystrup bliver udvidet og moderniseret med innovative og specialdesignede løsninger til leg, fysisk træning og kropslige oplevelser.

Lystrup Svømning har i mange år arbejdet for stærke og nytænkende foreningstilbud for både børn og voksne, men er presset på optag af flere medlemmer og mangler kapacitet og funktioner i det nuværende anlæg for fortsat at kunne udvikle aktiviteterne og tiltrække nye målgrupper.

Med 115 ugentlige hold og mere end 4.500 medlemmer er Lystrup Svømning en af Danmarks største svømmeklubber. Lokale og Anlægsfonden støtter nu projektet nu med 6,5 millioner kroner.

Flere brugere og mere mulighed for aktivitet

Projektet bliver et bud på, hvordan man med foreningsaktiviteten som omdrejningspunkt kan sikre bedre udnyttelse, drift og mangfoldighed i de indendørs vandsportsfaciliteter. En af udfordringerne med det nuværende svømmeanlæg er, at de ikke kan afholde mere end én aktivitet ad gangen i bassinerne. De nye bassiner bliver derfor flerfunktionelle med mulighed for at adaptere til forskellige aktiviteter og brugere.

Anlæggets spændvidde af aktiviteter er stor. Der bliver plads til træning på kanten, udstrækning og socialt ophold, og de eksisterende 25 meter bassiner kan bruges til både boldspil, aquafitness og større træningshold. Med de nye rammer vil der også være mulighed for TRI, vandpolo, vanddisco og livredning for børn.

”Jeg er både overvældet og beæret over, at Lokale og Anlægsfonden imødekommer og støtter 'Lystrup Vandaktivitetshus'. Det er for os en blåstempling af Lystrup Svømnings forenings- og udviklingskultur, hvor vi værdsætter kontinuerligt at udvikle svømme- og aktivitetstilbud til børn såvel som voksne. Jeg er stolt af at være foreningsleder for en svømmeklub, som kan og tør udfordre svømmehallens og vandets muligheder for afvekslende og inspirerende svømme- og aktivitetstilbud,” siger Camilla Jørgensen, formand for Lystrup Svømning.

Kommunikations- og projektkonsulent Camilla Hansen og formand Camilla Jørgensen (t.h.) bruger mange timer ugentligt på svømmehalsprojektet i Lystrup. Nu ser det ud til at være kommet tættere på at blive en realitet. Arkivfoto

Jakob Færch, udviklingskonsulent hos Lokale og Anlægsfonden siger om projektet:

”Projektet matcher Lokale og Anlægsfondens indsats for at modernisere eksisterende danske svømmeanlæg og vores forsøg på at udvikle nye og attraktive aktiviteter i vandmiljøet. De design- og driftsmæssige muligheder bliver udfordret i det her projekt, og det er et spændende bud på at skabe markant nye vandaktivitetstilbud i de danske svømme- og vandsportsforeninger både i og på kanten af basinnet.”

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.