Kommune indfører krammeforbud
Kram signalerer, at embedsmænd og politikere er for tæt på hinanden, mener borgmester
Hørsholms borgmester Morten Slotved (K) har indskærpet over sine kommunalpolitikere, at de ikke må kramme med kommunens embedsmænd.
"Der er en signalværdi i det, hvis politikere og embedsmænd er for gode venner. Kommunen er en arbejdsplads, og vi befinder os i professionelle situationer. Jeg har heller ikke hørt om andre arbejdspladser, hvor folk render rundt og krammer," siger borgmesteren i dag til Frederiksborg Amtsavis.
Morten Slotved siger til avisen, at det ikke er grænseoverskridende adfærd, der er anledning til denne instruktion, men at der er flere, der har krammet og at der har været situationer, hvor der var lagt op til et kram.
Han oplyser også, at der i det tidligere byråd har været en diskussion om at kramme og at det nu er nødvendigt at præcisere denne adfærd over for de nyvalgte.
Morsomt
Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, finder denne regel om at kramme "morsom" og har ikke hørt om lignende tilfælde.
"Det er dobbelt morsomt, fordi vi i øjeblikket har en national diskussion om håndtryk, hvor udlændinge skal pålægges at give hånd, og i Hørsholm har man så en diskussion om, at man forbyder at hilse på en bestemt måde," siger han til avisen og understreger, at politikerne har ret til at lave de regler, de vil.
"Der er ingen tvivl om, at politikere og embedsfolk kan komme alt for tæt på hinanden, men der må jeg ærligt talt sige, at jeg tror ikke, det er krammet, der er problemet," siger Roger Buch til Frederiksborg Amtsavis.