Soldater skal sandsynligvis overtage grænsekontrollen fra Hjemmeværnet

Forsvaret er klar til at påtage sig arbejdet ved den dansk-tyske grænse, hvis grænsekontrollen forlænges

Artiklens øverste billede
Grænsekontrollen forlænges frem til 12. maj - - - RB plus. Den døende grænsekontrol kan få ny luft Danmarks midlertidige grænsekontrol mod syd kan umiddelbart ikke forlænges mere. Nu barsler EU angiveligt med nye regler, der kan forlænge den op til tre år.Arkivfoto: De første medlemmer af Hjemmeværnet begynder i dag d. 14. juni 2016 arbejdet på grænsen mod Tyskland, som her i Kruså. De skal støtte politiet i arbejdet med den midlertidige grænsekontrol. Det vil i første omgang være ved de store grænseovergange i Sønderjylland, at de rejsende vil kunne møde politi- og hjemmeværnsfolk, der arbejder sammen. Senere på måneden træder Hjemmeværnet også til ved havnene på Lolland og Falster, hvor færgerne fra Tyskland anløber. Indsættelsen af Hjemmeværnet sker på baggrund af regeringens beslutning om, at forsvaret skal aflaste politiet, der siden 4. januar har stået for den midlertidige grænsekontrol på grænserne mod Tyskland. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016).

Den 12. november udløber den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, men hvis den forlænges, vil det sandsynligvis betyde, at flere af de hjemmeværnsfolk, som nu står for bevogningen, udskiftes med soldater fra Forsvaret. Det skriver jv.dk.

"Det er ikke truffet en endelig beslutning endnu, men der arbejdes på det. Vi sigter mod at gennemføre ændringen den første april," siger oberst i Hjemmeværnet og chef for landsdelsregion vest, Flemming Agerskov.

Flemming Agerskov fortæller ifølge jv.dk, at det er normal procedure, at Hjemmeværnet træder til, når Forsvaret ikke selv har kapacitet til at løse en opgave, for derefter at træde tilbage, når Forsvaret har rekrutteret de nødvendige folk. Det er ifølge ham, det som er tilfældet ved i denne situation.

Ændringen vil, hvis grænsekontrollen fortsættes, ske i foråret 2019.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.