Kæmpe fiasko for ny forening mod ulve: Så få mødte op til generalforsamlingen

Mandag blev en østjysk lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark stiftet ved et møde i Aarhus

Artiklens øverste billede

Mandag aften var der stiftende generalforsamling til en østjysk lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark. Mødet foregik på Viby Bibliotek, men det kunne ligeså godt været blevet afholdt i en lejlighed i midtbyen. For der mødte slet ikke nok mennesker op til at fylde bibliotekslokalet. Blot 11 personer sad klar, da initiativtager Lis Rytter tog ordet og bød velkommen.

Otte af de 11 personer var i forvejen medlem af Ulvefrit Danmark, to kom fra Det Grønne Museum i Auning for at dokumentere generalforsamlingen, mens en enkelt var en bekendt af Lis Rytter. Det skriver JP Aarhus, der også var med til den stiftende generalforsamling.

Den utrolig svage opbakning til en lokalafdeling overraskede Lis Rytter.

"Jeg forstår det ikke. Jeg var forberedt på, at der ikke mødte mange op, men jeg er overrasket over, at der ingen er," lød det frustreret fra initiativtageren til JP Aarhus.

Lokalafdelingen blev oprettet

Da Lokalavisen Aarhus i forrige uge snakkede med Lis Rytter, var den aarhusianske ulvemodstander da også sikker på, at der var brug for Ulvefrit Danmark i Østjylland.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lis Rytter var overrasket over, at så få mennesker mødte op mandag aften til den stiftende generalforsamling af en lokalafdeling af foreningen Ulvefrit Danmark

"Vi ved, ulvene breder sig, og hvis vi venter nogle år med at gøre noget, er de også her i Østjylland. Jeg vil gerne have, mine børn, børnebørn og oldebørn kan gå på skovtur og nyde naturen. Jeg går meget på stranden og i skoven, men det har jeg ikke lyst til mere. Når jeg er i Moesgaard, går jeg ved vandet og ikke på de små stier. Hvis der ikke bliver gjort noget, bliver der mange ulve i Danmark, mindre føde, og de kommer tæt på mennesker. Danmark er for lille til ulve," sagde hun dengang.

Men ved mandagens møde blev hun dog afkræftet i, at det er størstedelen af østjyderne, der har det på samme måde som hende selv.

"Det er bekymrende. Jeg må konkludere, at ulveforskere og naturvejledere har haft held med at få mange til at tro, at ulven ikke angriber mennesker," sagde Lis Rytter ved mødet mandag aften i Viby ifølge JP Aarhus.

Der blev dog oprettet en lokalafdeling af Ulvefrit Danmark, hvor der lige nu sidder fem bestyrelsesmedlemmer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.