Vikar-målmanden afslører: "Jeg har ikke spillet fodbold i et år"

Spillere fra Gentoftes klubber sad i flyet til Slovakiet, da det danske vikar-fodboldlandshold skulle spille i Bratislava. En af dem var målmand i Jægersborg Futsal, Christoffer Haagh, der bagefter blev kåret som banens bedste og den afgørende faktor for, at nederlaget kun blev på 3-0. Villabyerne har talt med Christoffer Haagh om de hektiske døgn

Artiklens øverste billede
Christoffer Haagh har fået stor ros i både danske og udenlandske medier for sin indsats i målet. Foto: Radovan Stoklasa/Ritzau Scanpix

Onsdag den 5. september spillede det danske landshold en venskabskamp i Bratislava mod det slovakiske landshold. Men Kasper Schmeichel var ikke at se ved målet, Simon Kjær bar ikke anførerbindet og Christian Eriksen stod ikke som målfarlig midtbanespiller.

Grundet en konflikt mellem DBU og Spillerforeningen var det i stedet et alternativt landshold bestående af amatørspillere fra 2. division og Jægersborg Futsal, som dagen inden var samlet og fløjet afsted fra Roskilde Lufthavn.

"Alle var klar over, at det blev hektisk. Som hold skulle vi kun være sammen i en kort periode. At vi aldrig havde spillet sammen før, skulle man ikke tænke for meget over, men bare få det bedste ud af det."

Ordene kommer fra Christoffer Haagh, målmand for Jægersborg Futsal, der onsdag aften fik et sceneskift fra sine vante futsal-omgivelser, som er på størrelse med en håndboldbane på 20x40 meter med kun fem spillere og et væsentligt mindre mål at forsvare.

"Jeg har ikke spillet fodbold i et år, og det var på et væsentligt lavere niveau. Jeg var klar over, at jeg kunne komme til at se dum ud over for verdensstjernerne. Men jeg vendte fokus til, at det gjaldt om at være fokuseret og præstere det bedste. Da vi først gik på banen, var det bare fodbold, det drejede sig om. Motivationen var virkelig høj, og vi kæmpede helt vildt vanvittigt," siger han.

Skruebrækkere og hetz

På holdopstillingen stod otte navne fra Gentoftes klubber; HIK, Skovshoved og Jægersborg Futsal. Presset på spillerne lå både indenfor og udenfor banen. Efter det kom ud mandag aften, at futsal-landsholdet ville stille op, modtog flere spillere negative beskeder om, at de var skruebrækkere, fortæller Christoffer Haagh.

"Men vi gik ind i det, fordi vi gerne ville sikre os, at der var mulighed for, at futsal-landsholdet kunne deltage i diverse turneringer fremadrettet. Hvis kampen ikke blev afholdt, var vi bange for sanktioner mod DBU og landsholdene under dem. Derfor endte vi med at tage afsted, fordi vi følte, at det var det rigtige at gøre. Vi vidste godt, at mange ville være utilfredse med os, men vi gjorde det alligevel. I gruppen var der nogle stykker, som valgte ikke at tage afsted, fordi de frygtede, at det ville have en for stor negativ konsekvens," siger han.

I flyet sad syv mand fra Jægersborg Futsal, resten var fra 2. division. Folk snakkede først i egne grupper, men efterhånden blev der på tværs spurgt ind til bevæggrundene for at sige ja.

"Vi fandt ud af, at de fleste havde de samme bevæggrunde for at ville hjælpe Danmark, men der var også nogen, som tog afsted for at få oplevelsen," fortæller Christoffer Haagh.

Kaste op af udmattelse

Inden kampen nåede landsholdet en enkelt træningskamp på halvanden time og et enkelt taktikmøde, hvor gameplanen de første 25 minutter blev at slå bolden op til anfører Christian Offenberg, der til daglig spiller i Avarta.

Derefter kunne spillerne vise deres egne kompetencer. I omklædningsrummet fik spillerne en peptalk om, at de ikke skulle tænke på andet end bare at gøre deres bedste.

"Ordene lød, at hvis vi lagde vores hjerte i det, var resultatet ikke det vigtigste. Det synes jeg, vi gjorde," siger Christoffer Haagh.

Det alternative danske fodboldlandshold som stillede op mod Slovakiet onsdag den 5. september. Ronald Zak/Ritzau Scanpix

Under kampen oplevede målmanden et hårdt pres, især de første 20 minutter. Efter 1. halvleg med næsten tre målchancer til Danmark og et mål til Slovakiet vendte spillerne tilbage til omklædningsrummet.

"Det var ærgerligt, at de havde scoret, og vi ikke havde, men vi kunne være tilfredse. Men folk var trætte i omklædningsrummet, så det var godt, at vi fik en pause. En enkelt spiller måtte forbi en skraldespand og kaste op af udmattelse," siger Christoffer Haagh.

I futsal spilles der kun 2 x 20 minutter, så efter 45 minutter var kræfterne ved at være opbrugte.

"I 2. halvleg var det begrænset med opspil, men mere en kamp om at forsvare sig, og de sidste 10 minutter i målet var hårde," siger målmanden.

Lettelse og glæde

Da kampen var slut, var folk trætte. Rigtig trætte, fortæller Christoffer Haagh.

"Vi følte lettelse og glæde over, at det ikke gik så galt, som mange spåede. At det hverken blev et tocifret nederlag eller det største nederlag i Danmarks historie," siger målmanden, som efter kampen fik mange roser fra sin indsats. Både af danske og udenlandske medier.

I Politikens karakterhæfte fik Christoffer Haagh 7 med begrundelsen: "Futsal-manden var banens bedste, selv om han normalt ikke spiller udendørs og befinder sig bedst i et langt mindre mål. Havde flere store redninger, der forhindrede den slovakiske sejr i at komme op på fire, fem eller seks mål".

Sjælden opmærksomhed

Rasmus Johansson fra HIK, som fik karakteren 4, fik også ros fra Politiken.

"Var en af de spillere, man lagde mærke til først i første halvleg. Futsal-baggrunden kom ham i den grad til gode, da han viste god teknik og spilforståelse. Havde fået syv, hvis der ikke var blevet spillet 45 minutter mere, men virkede en lille smule udkørt i anden halvleg."

Christoffer Haagh har som målmand på futsal-landsholdet aldrig læst om sin præstation i Politikens spalter.

"Så det var da meget sjovt at læse om sig selv. Den opmærksomhed er vi ikke vant til at få fra medierne, når futsal-landsholdet spiller. Det er bestemt ikke noget, som har skræmt mig, jeg vil nærmere sige, at jeg ønsker, at futsal får samme opmærksomhed, når de spiller landskamp om to uger i Spanien. På den anden side er det meget rart, at telefonen ikke længere ringer hver halve time," siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.