Skønpuljepenge er både et gode og et problem
Pernille Benzon kunne godt tænke sig en anden puljemodel
Det er dejligt med tilskud fra Skønpuljen, men det er et problem, at tilskuddene ofte er meget små.
Det siger Pernille Benzon, der er projektleder i 'Mobile Haver' i Højvangen i Skanderborg og som bestyrelesmedlem 'med' i projektet om at skabe bedre mødefaciliteter hos købmanden i Alken. Begge projekter fik penge, da der sidst blev uddelt penge fra Skønpuljen.
Må downsize
Haverne fik 10.000 af de søgte 75.000 kr., mens man i Alken fik 10.000 af de ønskede 51.000 kr.
"De mobile haver kan godt få svært ved at komme i mål, når det tildelte beløb er så langt fra det, vi havde ønsket. Men vi prøver selvfølgelig at finde pengene andre steder," siger Pernille Benzon og fortsætter:
"Projektet i Alken skal nok blive gennemført, men det er klart, at vi downsizer. Det handler om at udnytte et rum bagerst i bygningen, så det eksempelvis kan bruges som mødelokale for foreningen. Men der mangler varme og køkkenfaciliteter. Så vi bruger nok de 10.000 kr. fra Skønpuljen til en varmekilde, men resten må klares med frivillige kræfter og i det tempo, vi nu kan."
Flere problemer
Pernille Benzon påpeger problemer med, at man skal være i gang med et projekt senest et år efter, at det er tildelt penge.
"Problemer her er jo, at man skal have fundet de resterende penge, hvis man skal udnytte Skønpuljepengene. Og det kan være svært," siger hun.
Ifølge Pernille Benzon kunne det være en idé at satse flere af pengene fra Skønpuljen på nogle få projekter, der med sikkerhed så bliver til noget.
"Og så kunne man måske give foreningen penge til forarbejdet på projekter, så der kommer bedre og mere realistiske projektbeskrivelser ud af det."