To stolte slagtere klar til at feste

Teltene står klar til at tage imod de mange gæster ved Grenaa Slagtehus

Artiklens øverste billede
Grenaa Slagtehus er siden 2003 blevet drevet af Peder Bertelsen t.v. og Tage Severinsen.

GRENAA Alle sejl er sat til, når man ved Grenaa Slagtehus fredag 14. september fra klokken 12 markerer 15 års dagen for, at slagtermestrene Tage Severinsen og Peder Bertelsen overtog ejerskabet. Der vil være hoppeborg og elastikspring for de yngste og på pladsen rejses to telte med levende musik - med blandt andre den lokale musiker og sanger Peer Serwin - og plads til at nyde mad og drikke.

På grillen vil man finde langtidsstegt kviekølle og sprængt, marineret svinekam og tilbehøret er kartoffelsalat og pastasalat, mens der er pølser og pommes frites til børnene.

"De første fem-seks år efter vi tog over i 2003 holdt vi sådan en fest hvert år, og siden gentog vi det, da vi havde haft slagtehuset i 10 år," siger Tage Severinsen.

"Vi skal da fejre, at vi stadig er her," supplerer hans makker, Peder Bertelsen.

Tage er udlært industripølsemager og lærte også siden at slagte, mens Peder er udlært ved den tidligere ejer, Poul Jensen, som kunderne stadig kan møde i butikken.

Tilbage i 2003 lød konceptet på slagtning af både køer, grise og får - og så storkøb til kunderne.

"Men nu slagter vi ikke så tit mere. Der er kommet nye myndighedskrav, som har gjort det mere besværligt, men vi slagter dog stadig," siger Peder Bertelsen.

Mere forædling

I stedet bruger man nu flere kræfter på forædling. Man kan i butikken købe alt til sin aftensmad - kød og tilbehør som kartofler og salater. Og naturligvis alt i pølser og hjemmelavet pålæg.

Udover butikken på Tempovej, så har man to rullende forretninger i form af salgsvognene, som kan findes i Grenaa, Løgten, Bønnerup og Ebeltoft.

"Det betyder, at vi kan kan rykke ind i en by, som måske ikke længere har sin egen slagterforretning. Og vi kan teste om der er et marked i en by uden at bruge penge på husleje og indretning," siger Tage.

Der er i dag en halv snes ansatte i Grenaa Slagtehus, der også på et tidspunkt forsøgte sig med nethandel med konceptet "Den Stolte Slagter". Nethandelen er i dag droppet, men man har stadig hjemmesiden at markedsføre sig med.

I det daglige er det Tage, der står for opskæring, mens Peder tager sig af forædling og pølsemageriet.

"Sådan noget som mad ud af huset, er vokset meget. Vi tager ud og griller pattegrise, pølser og koteletter, ligesom vi også tilbyder firmafrokoster og snart også julefrokost," siger Peder.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.