En café med internationalt menukort
Rådhus Caféen åbnede i foråret og har haft god succes med sine internationale retter
EBELTOFT "Burgeren er amerikansk, Forårsrullerne er kinesiske, ramensuppen er japansk og carpaccioen er italiensk," remser Ricardo Binigay op fra sit menukort.
Han åbnede Rådhus Caféen tilbage i marts efter at have kigget på lokalerne nogle gange.
Sin egen chef
Ricardo Binigay har arbejdet som køkkenchef flere steder, siden han i 2000 blev uddannet kok. Her startede han som køkkenchef på Sostrup Slot, men efter et par år dér, kom et par år med familien i første række.
Senest var han køkkenchef hos Hotel Marina i Grenå, men drømte om at blive sin egen chef.
"Jeg arbejdede 12-14 timer om dagen, og det var hårdt. Men nu er det mere end hobby for mig end et arbejde, fordi det er mit eget. Jeg arbejder mindst lige så meget nu, men det føles ikke på samme måde," fortæller han.
Cafémad er lækkert
I følge Ricardo Binigay er der ikke så meget forskel på cafémad og restaurantmad.
"Cafémad kan også laves rigtig godt. Jeg kender en masse leverandører, så jeg kan få fat i de helt rigtige råvarer," fortæller han.
Maden er simpel med få ingredienser, men med fokus på de lækreste råvarer med god smag og lavet fra bunden.
Men kender man det hemmelige kodeord, så kan man for eksempel få en anderledes burger end den på menuen.
Udvikling på vej
Selvom sommersæsonen er ved at være ovre, så er der lige så meget arbejde "off-season" i caféen.
Så går den ekstra tid i køkkenet med at udvikle på menukortet, der lige nu består af et simpelt udvalg af gode, populære retter, som både turister og lokale er glade for.
Ricardo Binigay håber på, at det for de lokale unge bliver et godt sted at hænge ud og spise nachos og drikke en iste og han pønser også på måske at lave en dagens ret.
"Menukortet, som det ser ud nu, er kun smagsprøver. Det er nu, det sjove kommer," siger Ricardo Binigay.