Debat: Er den politiske troværdighed i krise eller forsøger man bevidst at forføre folket?

Artiklens øverste billede
Jørgen Ørgaard, formand for Borgerforeningen Mols

"Man kan narre hele folket en del af tiden, og man kan narre en del af folket hele tiden, men man kan ikke narre hele folket hele tiden.

Ved fremlæggelse af finanslovsforslaget hedder det sig: "Hele 332 millioner er der sat af til en landsbypulje, der skal gå til både nedrivning og opbygning". Og finansministeren uddyber: "- Vi har behov for at vores samfund hænger sammen, at landsbyerne er attraktive, og at folk har lyst til at flytte dertil"

Det ser for en stund ud, som om regeringen har lyttet til sit eget nedsatte landsbyudvalg, som anbefaler at afsætte 330 mio. kr. til landsbyerne pr. år i 10 år.

Er der så afsat 2 mio. mere pr. år end landsbyudvalget har anbefalet? Så må klokkerne da bimle. Et overbud i forhold til experternes råd? Næppe!

Ved nærmere studium er det selvfølgelig heller ikke tilfældet. De 332 mio kr. afsættes over 4 år og ikke pr. år, som anbefalet af landsbyudvalget. Dertil er LAG-midler beskåret. Det til trods for at et righoldigt udvalg af politikere fra flere partier ved enhver given lejlighed står på nakken af hinanden for i skåltaler at styrke livet på landet, styrke landsbyer og landdistrikter, så er finanslovens bud her en reduktion i forhold til nuværende situation.

Der skal afsættes betydeligt flere midler til LAG-ordningen og Landdistriktspuljen samt en langt mere ambitiøs landsbyfornyelsesindsats end den, regeringen lægger op til og som landsbyudvalget påpeger. Da København fik brokvarterene renoveret var det ikke for mio. men milliarder af kroner.

Finansministeren og andre med ham siger jo, at det går godt i Danmark og sætter mange millioner af til forhandling - sikkert først og fremmest med DF. Hvis DF så har lyttet til regeringens eget landsbyudvalg og benytter lejligheden til at kapre flere vælgere i det såkaldt "gule Danmark" ved at foreslå en forøgelse af landsbypuljen, så har regeringen da skudt sig selv i skoen. Men her på landet skal vi nok ikke kloge os for meget?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.