Farvel til Aarhus Amtssygehus: "83 år er en passende alder at gå på pension på"
Slut med at 'Helbrede, Lindre, Trøste' på amtssygehuset
Flere hundrede nuværende og tidligere medarbejdere tog i dag afsked med det gamle Århus Amtssygehus i Tage-Hansens Gade i Aarhus C.
Det blev markeret ved hospitalsporten, hvor det ikoniske hospitalsskilt med teksten 'Helbrede, Lindre, Trøste' blev taget ned.
"Når jeg træder ind ad porten til hospitalet, føler jeg mig omfavnet af både bygninger og det fantastiske samarbejde og sammenhold, som der er på Amtssygehuset. Man kan spørge, om det er en sørgmodig dag i dag, men det mener jeg ikke. For bygningerne er 83 år gamle, og det er en passende alder at gå på pension særligt efter en flot livsindsats i forhold til behandling, forskning og uddannelse. Vi skal være stolte over det, der har været, og jeg ser frem til, at hospitalet lever videre i de nye rammer. Jeg ved, at I tager stedets ånd med til Skejby," sagde tidligere cheflæge på Århus Amtssygehus, Anne Thomassen, der holdt hovedtalen ved afskedsarrangementet.
Aarhus Universitetshospital oplyser i en pressemeddelelse, at amtssygehuset lukker endeligt ned i denne måned, hvor ansatte og patienter - og hospitalsskiltet - flytter til universitetshospitalet i Skejby.
Ledende overlæge på Blodsygdomme, Niels Frost Andersen, deltog i afskedsarrangementet:
"Særligt for vores afdeling har ordene 'Helbrede, Lindre, Trøste' stået for noget specielt, fordi det for os er kernen i, hvad vi er sat i verden for. For vores første mål er at helbrede, og når det desværre ikke altid kan lade sig gøre, så både lindrer og trøster vi. Det gør, at vi har et helhedsperspektiv på det enkelte menneske," siger Niels Frost Andersen.
Han har arbejdet i Tage-Hansens Gade i 16 år og glæder sig nu til, at Blodsygdomme om få uger er på plads i de nye rammer på universitetshospitalet i Skejby:
"Vi har firesengsstuer og et trangt ambulatorium, så det bliver dejligt for patienterne at flytte i nye omgivelser, hvor de får privatliv med enestuer, og hvor vores klinik bliver indrettet i bedre fysiske rammer. Det bliver en forandring for patienter og medarbejdere, som alle skal have tid til at vænne sig til. Det bliver også en fordel for patienterne, at vi snart befinder os samme sted som for eksempel Blodbanken og Stråleterapien, som en del af vores patienter er tilknyttet," siger ledende overlæge, Niels Frost Andersen, Blodsygdomme, Aarhus Universitetshospital.
Klinisk sygeplejespecialist på Mave- og Tarmkirurgi, Henriette Vind Thaysen, har arbejdet på amtssygehuset, siden hun blev uddannet sygeplejerske i 1993:
"Det er her, jeg har lært mit håndværk, og det er her, jeg er vokset op som sygeplejerske. Ordene 'Helbrede, Lindre, Trøste' er så sigende for den atmosfære, der er på Tage-Hansens Gade. Det er et lille sted, hvor alle kender alle, og det kommer jeg nok til at savne. Samtidig kan jeg godt mærke, at omgivelserne ikke er tidssvarende, så selvom det er med blandede følelser, glæder jeg mig rigtig meget til at flytte de nye rammer i Skejby," siger Henriette Vind Thaysen.
jr
Amtssygehuset
"Det nye Amtssygehus" i Tage-Hansens Gade blev indviet 11. maj 1935, da det tidligere amtssygehus på Ingerslevs Boulevard var blevet for småt
Aarhus Kommune overtager bygningerne, når de sidste hospitalsafdelinger forlader matriklen i slutningen af september
Området skal udvikles til en ny bydel, som bygger videre på det eksisterende, men fortolker rammerne på en moderne måde
Kilde: Aarhus Universitetshospital