Tæsket, svigtet, misbrugt: Nu bliver Muhammad smidt ud af Danmark

Artiklens øverste billede
Muhammad har megen glæde af at gå til boksning i hverdagen. Foto: Stine Jørgensen

17-årige Muhammad Quasim Ahmadi bor på bostedet Hjortshøjgård i Østjylland - et sted for uledsagede flygtningebørn og samtidig det første sted han har følt sig tryg, siden begge hans forældre blev dræbt af en bilbombe tilbage i Afghanistan, da Muhammad var 10 år gammel.

Men netop nu trækker sorte skyer igen op over Muhammads liv. Når han 26. februar fylder 18 år, bliver hans opholdstilladelse sandsynligvis ikke forlænget, og han må tilbage til landet, han flygtede fra efter flere år med vold, svigt og misbrug. Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Efter forældrenes død flyttede den dengang 10-årige Muhammad og hans to brødre ind hos onklen og hans kone i Kabul. Men onklen var en tyran, som tvang Muhammad til at gå på gaden og tigge og underholde fremmede mænd, mens han var klædt i dametøj. Som tak fik han tørre tæsk.

Han flygtede fra onklen og levede på gaden og kom den vej i kløerne på en bager, som tog ham til sig. Bageren viste sig dog at have pædofile tendenser, så endnu engang måtte Muhammad flygte.

En tømrer forbarmede sig over drengen, da han hørte hans historie, og han sendte ham, sammen med sin egen søn, på en rejse mod det forjettede Europa, som for Muhammads vedkommende endte i Danmark. Først i Vejen og herefter på Rovvig Børnecenter på Mors og asylcenter i Thisted, inden han kom til Aarhus. På Hjortshøjgård har han nu boet i et halvt års tid.

Han går i skole på Tranbjergskolen i en af modtagerklasserne og bruger fritiden på boksning og guitarspil, men alt dette kan være slut, hvis det går, som frygtet - at han bliver sendt retur til Afghanistan. Han er helt sikker på, at der overlever han ikke længe.

"Hvis Danmark siger nej, er jeg helt færdig," siger en fortvivlet Muhammad til Lokalavisen Aarhus.

Når Muhammad Quasim Ahmadi fylder 18 år, er det afgjort, at han ikke længere kan få asyl i Danmark og skal tilbage til Afghanistan. Foto: Stine Jørgensen

Frygten er så småt begyndt at komme snigende, når han er alene. Når han vågner om natten , har han mareridt om, at onklen kommer og fanger ham.

"Jeg er rigtig bange. Jeg kan ikke lide at være alene. Så tænker jeg på min fremtid. Og dengang. Så går jeg ned og ser tv eller snakker med nogle af de andre, og så bliver jeg glad igen," siger Muhammad, der har fået diagnosen posttraumatisk stress syndrom.

Muhammad er en værdsat ung mand, hvorend han færdes. Cheftræner i Hornslet Bokseklub, Arne Christensen, beskriver ham som et stort talent, en arbejdsom fyr og et godt menneske.

"Jeg kan ikke forliges med, at unge som Mohammad sendes hjem. Mohammad vil vores samfund. Han kommer tilbage til intet, der er ingen fremtid for ham, kun en onkel, der har banket ham halvt fordærvet og solgt ham til misbrug. De skulle skamme sig, dem der har taget denne beslutning," siger Arne Christensen til Lokalavisen Aarhus.

jn

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.