Vest-skoler blev fredet i budgetforlig

Partierne er enige om at vente med at diskutere eventuelle skolelukninger i Aarhus Vest

Artiklens øverste billede
Tovshøjskolens fremtid blev ikke i denne omgang afklaret.

Hverken Ellekærskolen eller Tovshøjskolen blev en del af Aarhus Kommunes budgetforlig for 2019. Et truende sparekrav på 241 millioner kroner blev reduceret, og da forslaget om større skoledistrikter på grund af massive protester blev droppet, enedes flere partier allerede tidligt i forhandlingerne om heller ikke at tale skolelukninger.

Heriblandt De Radikale:

"Vi synes, det var det mest ærlige at gøre. At holde skolelukninger ude af de her forhandlinger, når man heller ikke ændrede ved skoledistrikterne. Men vi vidste jo ikke helt, hvad andre partier havde i spil," forklarer Eva Borhorst Mejnertz, der er formand for Børn og Unge-udvalget.

Det er allerede besluttet, at specialskolen Stensagerskolen skal flyttes ind på Ellekærskolen. I direktørgruppens spareforslag blev det foreslået, at Stenagerskolen overtog hele Ellekærskolen, der dermed skulle nedlægges som folkeskole, eller at man flyttede Stensagerskolen ind på Tovshøjskolen, som dermed ikke længere skulle være almen folkeskole.

De Radikale håber, at man helt kan undgå at lukke skoler i det vestlige Aarhus.

"Ja, mit håb er, at man fortsat kan bevare et lille skoletilbud på enten Ellekærskolen eller Tovshøjskolen, alt afhængig af hvor specialskolen Stensagerskolen placeres," siger Eva Borchorst Mejnertz.

Vil styrke Ellekærskolen

Hendes parti anbefaler nu, at Stensagerskolen istedet flyttes til Tovshøjskolen. Og så vil de Radikale styrke Ellekærskolen, som de ser som en vigtig del af udviklingen af hele området omkring Bispehaven.

"På grund af regeringens Ghettoaftale så giver det ikke længere mening at flytte seks dagtilbud ud på Tovshøjskolen, og det frigiver kapacitet på Tovshøjskolen," forklarer Eva Borchorst Mejnertz om baggrunden for, at de Radikale nu peger på en anden placering af Stensagerskolen.

Børn og Unge-udvalget skal på studietur til London i november for at blive klogere på, hvordan man har håndteret udfordringerne med rene tosprogede skoler i udsatte boligområder i den engelske hovedstad.

"Vi skal nu i gang med at se på, hvordan vi håndterer de udfordringer, der er med høje andele af tosprogede elever på visse skoler. Det kan for eksempel blive via øget samarbejde mellem skolerne i Aarhus Vest. Men det skal vi nu kigge nærmere på. Første møde er allerede i kalerenden," fortæller formanden for Børn og Unge-udvalget.

Hun tør ikke give noget bud på, hvornår Stensagerskolens placering ligger helt fast og om det betyder skolelukning i området:

"Alle vil gerne have en afklaring så hurtigt som muligt. Men det er lige nu sparket til hjørne, indtil vi diskuterer udsatte boligområder igen. Jeg håber det er afgjort inden årsskiftet, men jeg tør ikke sige om de andre partier er klar til at handle på det."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.