Letbanestation: Ro på - slet ingen grund til at gå i unødig panik i Ryomgård

Logisk forklaring på overlap mellem ekspropriation af Kiwi-bygningen og et byggeprojekt på samme adresse

RYOMGÅRD

Formand for Ryomgård Distriktsråd, Kirting Olesen, var tæt på at fare i harnisk, da han via Syddjurs Kommunes NEM-indsigt kunne læse, at der var givet tilladelse til at opføre 20 boliger på det areal, hvor den gamle Kiwi-bygning på Jernbanegade fortsat troner.

Årsagen til, at Kirting Olesen var tæt på at kravle op i det røde felt er, at borgmester Ole Bollesen (S) før sommerferien i denne avis kunne fortælle, at Syddjurs Kommune var klar til ekspropriere Kiwibygningen for at få gennemført de stationsforbedringer, der er planlagt for, at Ryomgård kan blive standsmæssig letbaneby.

God forklaring

Der er imidlertid en god forklaring på, at Syddjurs Kommunes ene hånd tilsyneladende ikke ved, hvad den anden laver på dette punkt.

Den kommer direktør Poul Møller , Syddjurs Kommune, med i en skrivelse til Syddjurs Byråd. Heri kan man læse, hvad der er op og ned i sagen:

”Byggesagsbehandlingen blev påbegyndt i sensommeren 2017 og er forløbet frem til byggetilladelsen gives i 2018. Idet projektet er foreneligt med plangrundlaget, har kommunen gennem hele forløbet tilkendegivet at en byggetilladelse kunne forventes,” forklarer direktøren i skrivelsen.

Planerne om ekspropriation støder først til senere:

”Undervejs i denne periode besluttes det, at igangsætte en proces med henblik på kommunal overtagelse af samme arealer til forbedringer af stationsforholdene. Da der ikke kan opnås enighed om køb, igangsættes ekspropriationssag.”

”Kommunen er forpligtet til at administrere byggetilladelsen efter byggeloven, og ekspropriationen efter vejloven, uanset at det kan synes uhensigtsmæssigt at disse sager forløber parallelt,” fastslår Poul Møller.

Han bemærker, at ejeren, Mogens de Linde, har kendt til sagsforløb og kommunens intentioner gennem hele processen, og dermed haft mulighed for at indrette sig hensigtsmæssigt.

”Forvaltningen sender en skrivelse til ejeren, hvori der opfordres til ikke at iværksætte tiltag som kan foregribe ekspropriationssagen. I øvrigt gøres i denne skrivelse opmærksom på, at kommunen ikke er til sinds at dække fremadrettede omkostninger, som måtte henhøre til sådanne tiltag,” noterer Poul Møller i skrivelsen til byrådspolitikerne.

Efter tidsplanen forventer Syddjurs Kommune, at der kan træffes ekspropriationsbeslutning 19. december, fremgår det af skrivelsen.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.