Direktør for en sparekasse med sunde holdninger

Efter samfulde 34 år i den finansielle sektor glæder Rønde Sparekasses nye chef sig til en frisk opgave i et pengeinstitut med tydelig rod i lokalsamfundet og en klar forretningsstrategi

RØNDE ”Jeg nåede at tage fire kilo på og gå seks slag ned i golfhandicap på blot to måneder,” griner Max Hovedskov, 54, ny direktør i Rønde Sparekasse fra 1. august 2018.

Forud for starten på det nye job havde Max Hovedskov to måneders kombineret tænkepause/sommerferie til at filosofere, fordi hans engagement som regionsdirektør i Sparekassen Vendsyssel sluttede med udgangen af maj.

”Jeg meddelte mine foresatte i Sparekassen Vendsyssel i maj, at jeg havde fået direktørjobbet i Rønde Sparekasse, og derfor var det naturligt, at jeg stoppede ved ingangen til en ny måned. Det er kutymet i denne verden,” siger Max Hovedskov.

Han var selvfølgelig bekendt med, at Rønde Sparekasses daværende direktør Ole Bonde allerede i januar meddelte, at han havde fået nye græsgange i Langå, men først da en medarbejder fra det konsulentfirma, som hjalp Rønde Sparekasses bestyrelse med at finde en ny chef, ringede i april begyndte der at ringe en klokke hos Max Hovedskov.

”Jeg blev mere og mere tændt, jo mere vi snakkede sammen, og herfra gik det stærkt, så derfor sidder jeg nu her,” smiler han tilfreds.

August var en fest

Opstarten har været alt andet end kedelig og stillesiddende, for den nye direktør blev kastet lige lukt ind i de festligheder, som Rønde Sparekasse har arrangeret i anledning af 150 års jubilæet.

Det kulminerede med en stor fest for garanter med pårørende i Rønde Idrætscenter med en 70 årig Birthe Kjær i topform som en del af underholdningen.

”Det var yderst muntert at være en del af, selvom jeg af indlysende årsager ikke havde aktier i programmet. Så min start har på alle måder været fantastisk, og jeg har på rekordtid fået talt med en masse mennesker,” siger Max Hovedskov, der bor sammen med sin kone og yngste søn i Over Hornbæk ved Randers. Han har yderligere tre børn, der alle er fløjet fra reden.

Yngstemanden har en fortid på Rønde Efterskole, og selv var Max Hovedskov i perioden 1996-98 afdelingsdirektør i Djurslands Bank i Ebeltoft.

God portion snusfornuft

Han glæder sig til at give sig i kast med arbejdet i et pengeinistitut, der har sin rod i lokalsamfundet og med en snusfornuftig holdning til det at drive pengeinstitut.

”Rønde Sparekasses bestyrelse har formuleret en klar strategi, der på alle måder er sund og til at forstå. Vi skal være lokale og skal ikke på eventyr i storbyen med hvad deraf følger af økonomisk risiko. Vi skal have flere private kunder end erhvervskunder, og vores engagement i erhvervslivet skal spredes på flere brancher. Det synes jeg er klar tale og til at forholde sig til,” siger Max Hovedskov, der selv i sin tid i Østjydske Bank, som siden blev overtaget af Sparekassen Vendsyssel, ved, hvordan det er at tage over i et pengeinstitut, hvor bukserne ikke kunne holde på grund af økonomisk risikable udlån til erhverv og ejendomme.

”Min opgave i Rønde Sparekasse bliver sammen med resten af holdet at være med til at konsolidere det arbejde, som min forgænger og dygtige medarbejdere har udført. Rønde Sparekasse har vækstet enormt i en årrække, og nu bliver det så opgaven at holde fast, måske udvide arbejdsstyrken med en mand eller to, men ellers leve op til den snusfornuft, som har præget Rønde Sparekasse i over 150 år.”


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.