Projekt Elevløft: Marienhoffskolen og KC må vente til ultimo september

Marienhoffskolen og Kolind Centralskole ved først helt præcist i slutningen af september, om der er en pengepræmie i vente på 1,4 mio. til hver skole fra Undervisningsministeren

Både Marienhoffskolen og Kolind Centralskole tror på, at der vanker begge skoler en god million plus det løse fra Undervisningsministeren som en førjulegave, der kommer til udbetaling i fjerde kvartal 2018.

Begge skoler deltager i Undervisningsministeriets ’Projekt Elevløft i udskolingen’ i skoleårene 2017-2020.

Målet for de to Syddjurs skoler og de 102 andre skoler landet over, der deltager i projektet, er at øge antallet af elever, som får 4 eller derover i prøverne i dansk og matematik i 9. klasse.

Hvis skolerne lykkes med at øge antallet af elever med 5 procent, vil de modtage et engangsbeløb fra ministeriet det første år. I år 2 skal skolerne øge antallet med 10 procent og i år 3 med 15 procent. Hvert år med mulighed for en belønning på et engangsbeløb i størrelsesordenen cirka 1.4 mio. kroner.

Grundige analyser

Samtlige deltagende skoler skulle senest 31. august 2018 fremsende en skriftlig afrapportering til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vedr. iværksatte indsatser, herunder anvendte metoder til at løfte de fagligt svage elever.

Ultimo september 2018 ved Marienhoffskolen og Kolind Centralskole og Syddjurs Kommunes skoleforvaltning, om missionen er lykkedes. Først her melder Undervisningsministeriet ud.

Kan en eller begge skolerne række armene i vejret, følger der ’millionærstatus’ med i 4. kvartal 2018.

Begge skoler kan også i indeværende og næste skoleår blive rigere, men kravene skærpes hvert skoleår, som det fremgår af faktaboksen.

Fakta om ”Puljen til løft af de fagligt svageste elever”

Regeringen har udmeldt en pulje på 500 millioner kroner over tre år til elevløft i folkeskolen.

124 skoler blev udvalgt til puljen, fordi de har en høj andel af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik. Heraf har 104 skoler valgt at deltage i arbejdet med puljen.

De første præmier vil blive udbetalt i 4. kvartal 2018 på baggrund af karakterindberetningen.

Skolerne er udvalgt, fordi de set over de sidste tre år har haft en høj andel af elever, der forlader 9. klasse med et svagt fagligt niveau i dansk og matematik (forstået som andelen af elever, der ikke opnår mindst 4 i dansk og matematik i 9.-klasseprøverne).

Skolerne vil kunne opnå en præmie på i størrelsesordenen 1,4 mio. kr. årligt, hvis de formår at reducere andelen af fagligt svage elever med 5 procentpoint i puljens første år, 10 procentpoint i puljens andet år og 15 procentpoint i puljens tredje år.

Dvs. skolerne skal over en treårig periode sænke andelen af fagligt svage elever med 15 procentpoint.

Skolerne får inspiration og vejledning til at gennemføre lokale indsatser på kick off-konference, vejledningsdage og via videosparringssamtaler.

Inspirationsmaterialer giver skolerne inspiration til at igangsætte virkningsfulde indsatser, der kan løfte eleverne fagligt.

Skolernes erfaringer formidles og deles med andre skoler landet over.

Skolernes kan indgå i netværk med andre skoler. Netværkene har fokus på løbende understøttelse af videndeling og -anvendelse.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.