Skoleleder fremhæver KC som et stort fællesskab

Lene Kirkegaard, skoleleder på Kolind Centralskole på andet år, går glad på arbejde hver dag og føler, at der er en fælles melodi for arbejdet på skolen

KOLIND Lene Kirkegaard, 48, har aldrig været i tvivl om, at hun har rendt rundt med et ledergen. Det folder hun ud nu i rigt mål på Kolind Centralskole, hvor hun tiltrådte 1. august 2017.

Det skete efter en turbulent periode på den hæderkronede skole med en flot skolehistorie. Den foregående skoleleder Morten Fjord sagde ganske enkelt sin stilling op i efteråret 2016 i protest mod de økonomiske vilkår, som politikerne gav ham at drive skole for.

Morten Fjord benyttede endog sin sidste skoledag til at fyre en ret så ramsaltet bredside af mod skolechef i Syddjurs Kommune, Per Viggo Larsen.

Morten Fjord lagde ikke skjul på overfor Lokalavisen, at han savnede forståelse og opbakning fra sin chef.

Kigger fremad

Lene Kirkegaard var på daværende tidspunkt viceskoleleder på Rønde Skole og fulgte debatten om Morten Fjords kritik af den økonomiske tildelingsmodel til skolerne fra sidelinjen.

”Jeg har slet ikke lyst til, at kommentere det, der skete dengang, for jeg kender slet ikke detaljerne. Jeg vil hellere fremhæve er, at jeg er vældig glad for at møde på arbejde hver dag på Kolind Centralskole, hvor jeg har lært et meget engageret og dygtigt personale at kende, der virkelig arbejder hårdt for at gøre eleverne så dygtige som overhovedet muligt,” siger Lene Kirkegaard, der dimitterede fra seminariet med engelsk og fysik som linjefag.

Hun kendte ikke det store til Kolind Centralskole på forhånd, men hun var ikke i tvivl om, at hun ville lægge billet ind på lederstillingen, da den blev opslået.

”Efter 15 år som lærer på Hornslet Skole, hvor jeg i en periode vikarierede som en del af skolens ledelse, og næsten tre gode år som viceskoleleder på Rønde Skole, var jeg klar til at være øverste leder, følte jeg,” siger Lene Kirkegaard, der under Hornslet-tiden tog en diplomlederuddannelse.

”Jeg sad netop og ventede på dig, sagde min skoleleder på Hornslet Skole, Bitter Rasmussen, til mig, da jeg kom og spurgte, om jeg kunne starte på lederuddannelsen,” smiler Lene Kirkegaard som en understregning af, at Bitter Rasmussen godt kendte til hendes ambitioner.

Et stort fællesskab

Efter det første halve års naturlige travlhed med at blive dus med tingene og en ny skolekultur synes Lene Kirkegaard, at hun føler sig hjemme på Kolind Centralskole.

”Der er et større fællesskab på Kolind Centralskole, fordi mange af de ansatte bor i nærområdet og er involveret i lokale projekter og foreningslivet. Det mærker man tydeligt, og det synes jeg er en stor styrke.”

Ledelsesmæssigt har Lene Kirkegaard formuleret en række fikspunkter/strømpile/pejlemærker for sit arbejde på både de indre og ydre linjer:

1. Arbejde med læring. Læring og trivsel er hinandens forudsætninger, som det er formuleret overordnet set for skolerne i Syddjurs.

2. Klar vision - hvor skal vi hen sammen?

3. Stærk kommunikation både eksternt og internt.

4. Det menneskelige aspekt. Alle børn står op om morgenen med ønsket om, at det skal blive en god dag i skolen. ”Det må vi aldrig glemme.”

”Jeg er ambitiøs og teamspiller, og som leder vil jeg gerne sammen med medarbejdere, elever, forældre og skolebestyrelse være med til at skabe og påvirke skolen til at være et godt sted at komme. Så er vi sammen nået langt.”


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.