Simon blev bedste dansker som nummer 133 til VM

Næste år skal den have endnu mere gas, siger Grenaa-cykelrytteren

Hverdagen er vendt tilbage for Simon Nielsen, der nu vender tilbage til jobbet hos Terma i Grenaa efter at have brugt sommeren på årets store mål i karrieren som mountainbike-cykelrytter - VM i Auronzo di Cadore i de italienske Dolomitter.

Som tidligere fortalt her i avisen, brugte Simon Nielsen inden VM tid og kræfter på at sikre sig sponsorstøtte til at dække så meget som muligt af de næsten 100.000 kroner, som VM-deltagelsen kostede. Og han mærkede virkelig god lokal opbakning til sit projekt, selv om ikke alle pengene kom i hus.

Simon havde selv kvalificeret sig til VM-deltagelsen, men nåede også inden løbet i Italien også at blive officelt udtaget af den danske landstræner.

Dansk verdensmester

To herrer udgjorde den danske repræsentation i feltet, der talte 167 deltagere ud af de oprindeligt184 tilmeldte.

Og lad os bare få ”sporten kort” og fortælle, at Simon Nielsen opnåede en placering som nummer 133. Den anden dansker, Nicklas Bols, udgik hurtigt i løbet - så Simon Nielsen kan glæde sig over at blive bedst placerede dansker i feltet hos herrerne.

Annika Langvad sørgede dog for, at dannebrog strøg til tops på flagstangen, da hun endnu engang sikrede sig en VM-titel. De sidste fire ud af fem VM-trøjer har hun sikret sig - imponerende.

”Jeg ville gerne være endt blandt de bedste 100, men regn aftenen før løbet gjorde ruten meget vanskelig for mig, og det kostede mig nok en halv snes pladser,” siger Simon.

Grundig forberedelse

Han var taget til Italien 14 dage før VM-løbet for at forberede sig så godt som muligt.

”Det var med min nye cykel, som var trimmet perfekt ogt gjort klar af Mols Cykel Service, så jeg kunne koncentrere mig om at indstudere ruten og sondere det meget vanskelige terræn. Det er vigtigt for mig at vide på forhånd, hvor jeg skal bruge kræfter og satse og hvor jeg skal spise og drikke på ruten,” siger han, der undervejs fik sukker i gel-form, vand, energidrik, en banan - og såmænd også et par Bounty-bars og en pose vingummibamser.

Dette års VM-distance var på 102 kilometer og med 4200 højdemeter vurderes ruten til at være den hidtil hårdeste på marathon-distancen.

”Hårdheden overraskede mange - og jeg fandt hurtigt ud af, at målet først og fremmest var at holde hjem,” siger Simon.

Formel 1 gange 10

Starten på sådan et løb, hvor alle ryttere sendes afsted på samme tid, minder ikke så lidt om en Formel 1-start gange 10, og jeg er ikke typen, der satser alt for meget så tidligt, så jeg lod de vildeste af rytterne suse afsted.”

Han er klar til at stille op igen næste år, hvor VM køres i Schweiz.

”Mere end klar endda. Der skal bygges et hold op omkring mig, som jeg skal have med til kvalifikationsløbene. Og så skal sådan noget som sponsorater være på plads meget tidligere. Det kostede kræfter og koncentration, at jeg så sent skulle bruge så megen tid på den opgave,” siger Simon, som tog orlov fra Terma-jobbet efter sommerferien.

De fleste i feltet er omkring de 30 år, så her trækker Grenaa-rytteren med sine 38 år, gennemsnitsalderen op. Verdensmester blev iøvrigt en brasilianer - og sølle to sekunder skilte de to i top. Simon Nielsens tid var seks timer og 31 minutter.

Nu holder han vinterpause efter en lang sæson. Fester i tipsklub og julefrokoster skal være afviklet inden 1. december, hvor træningen indledes til den kommende sæson, hvor de første løb køres til april.

Den gamle cykel er solgt, så der skal købes en ny reservecykel, inden det for alvor går løs igen.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.