Ny undersøgelse: Norddjurs kravler op af erhvervs-rangstigen

I Dansk Industris årlige undersøgelse hopper Norddjurs fra plads nummer 86 til nummer 71 blandt landets 98 kommuner.

Artiklens øverste billede
Det går fremad med erhvervsvenligheden i Norddjurs Kommune ifølge den nye undersøgelse fra Dansk Industri.

I Dansk Industris årlige undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed får Norddjurs Kommune denne gang en samlet placering som nummer 71.

I 2020 var placeringen nummer 86.

Der er blandt andet fremgang indenfor kategorierne ’information og dialog med kommunen’, den nye kategori ’grøn udvikling’ samt ’uddannelse’.

Fremgangen i undersøgelsen glæder borgmester Jan Petersen (S).

»Vi er ikke i mål endnu, men indsatsen ser ud til at virke. Jeg er tilfreds med, at vi ser fremgang på flere parametre. Særligt noterer jeg mig for eksempel kategorien uddannelse, hvor Norddjurs får en samlet 29.-plads. Vi prioriterer området, blandt andet gennem dialog og samarbejde i Uddannelsesforum Norddjurs, hvor en række aktører er gået sammen om at fremme området som attraktivt for studerende og nye ungdomsuddannelser. I den nye kategori ’grøn udvikling’ er vi nummer 53. Vi har et stort fokus på den grønne omstilling, bl.a. i Norddjurs’ plan-og udviklingsstrategi, i klimatilpasningsprojekter som ”Grenaa - Næse for Vand”, i biodiversitetsindsatser samt via EU’s Borgmesterpagt og DK2020,« siger Jan Petersen i en pressemeddelelse.

Bedre dialog

Norddjurs Kommune har tidligere haltet bagefter på dialogen med de lokale virksomheder. Det parameter er forbedret i den nyeste undersøgelse, og det er kommunaldirektør Christian Bertelsen godt tilfreds med.

»Den positive udvikling er et godt tegn, og jeg er tilfreds med, at vi blandt andet på parameteret dialog med virksomhederne ser en forbedring. Det er en prioriteret indsats med flere årlige møder, dialoger med og nærhed til virksomhederne og deres behov. Vi ligger også fornuftigt samlet set indenfor kommunal sagsbehandling. Der er stor vækst i antallet af byggesager, og indsatsen er politisk prioriteret som et fokusområde med stor betydning for borgere, tilflyttere og virksomheder,« noterer Christian Bertelsen.

Bedre tilgængelighed

Indenfor kategorien ’information og dialog med kommunen’ får Norddjurs en placering som nummer 54.

Placeringen i 2020 var nummer 76. For nylig har Jobcentret og erhvervsområdet åbnet en afdeling i Auning med virksomheds-og erhvervsservice ud fra et ønske om at være mere fysisk tilgængelig i en større del af kommunen. Det er der kommet mange positive reaktioner på. Jobcentret er endvidere til stede på Grenaa Havn med et kontor.

Veje prioriteres

Der er plads til forbedring i kategorien ’infrastruktur og transport’. Det var også tilfældet i en nyligt udgivet undersøgelse fra brancheforeningen for små og mellemstore virksomheder SMV Danmark.

Fra Norddjurs Kommunes side noteres det dog, at der her er positive perspektiver.

Blandt andet i det nyligt vedtagne infrastrukturudspil, hvor staten har prioriteret omfartsveje om byerne Trustrup og Tirstrup samt en 2+1-vej til Aarhus Lufthavn. På det kommunale vejnet er der samtidig en politisk prioritering om en forøget indsats og investeringer nu og i de kommende år.

I budgetskitsen har kommunalbestyrelsen sat 10 millioner kroner af til asfalt og vedligeholdelse af vejene.

Norddjurs’ Jobcenter placeres som nummer 21 i en benchmark-analyse udarbejdet af Beskæftigelsesministeriet indenfor kategorien ’Arbejdskraft’ i undersøgelsen. Det vidner om lav ledighed, og at de lokale virksomheder har godt gang i aktiviteten, skriver Norddjurs Kommune i pressemeddelelsen.

I relation hertil er det et væsentligt fokusområde for kommunen at sikre kvalificeret arbejdskraft til de lokale virksomheder.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.