Naboer utilfredse med hundepension og kommunen

Hundepension afviser naboers påstand om ulovlig hundeluftning, som kommunen nu skal tage stilling til

Artiklens øverste billede

For godt to år siden åbnede hundepensionen hundecenteret.dk på Skolevangsvej 105 et par kilometer nord for Hammel. Det skete på trods af kraftige protester fra en gruppe beboere i området, der frygtede larm og ikke ønskede en hundepension i nabolaget, selvom den overholdt afstandskravene til naboerne.

Efter to år med hundepension er beboerne alt andet end glade for hundecenteret.dk, som ifølge to af beboerne, Laila Jerming Graf og Pia Friborg, har ødelagt den landlige idyl.

»Man bliver fuldstændig bims af larmen fra så mange hunde, der er ude samtidig. Vi bor her, fordi vi ønsker fred og ro,« siger Pia Friborg, som bor nogle hundrede meter i flugtrute fra hundepensionen.

Løbegård

Beboerne er især utilfredse med, at hundepensionen lufter hundene i en separat løbegård, som ifølge beboerne kræver en landzonetilladelse. Allerede en måned efter åbningen gjorde beboerne Favrskov Kommune opmærksom på, at der var ved at blive bygget en løbegård og bad om straks at få sat en stopper for byggeriet.

Kommunen svarede, at det var blevet indskærpet overfor hundecenterets ejer Flemming Ransborg, at han ikke måtte etablere en løbegård uden forudgående landzonetilladelse.

Efterfølgende har beboerne flere gange rykket kommunen for svar, om hundecenteret.dk har den nødvendige landzonetilladelse.

Først 18. august i år fik beboerne svar fra kommunen, der skrev, at hundepensionen havde landzonetilladelse til at etablere løbegårde i direkte tilknytning hundecentrets hundebokse, og at det der gerne måtte luftes hunde i disse hundegårde.

Kommunens svar fremkalder hovedrysten hos Laila Jerming Graf, der påpeger, at henvendelsen drejer som om hundeluftning af flere hunde samtidig i en separat løbegård og ikke om luftning i tilknytning til de enkelte hundebokse, som kommunen henholder sig til.

Indhegning

Rent faktisk er de oprindeligt planlagte løbegårde i tilknytning til de enkelte hundebokse aldrig blevet etableret. Det fortæller Flemming Ransborg og Charlotte Laursen, der ejer hundecenteret.dk.

»Det var planen, men så kunne hundene jo rende ind og ud hele tiden. Vi har i stedet valgt at lufte hundene tre gange om dagen på vores indhegnede område. Det er vores oplevelse, at det er bedre at lufte hundene sammen end alene, og vi har hegnet vores grund ind, så hundene ikke stikker af,« forklarer Flemming Ransborg og Charlotte Laursen.

Hvad naboerne kalder en løbegård, kalder hundecentret altså for en indhegning.

»Der er forskel på en løbegård og en indhegning, og der er ikke nogen lov, der siger, at vi ikke må hegne vores grund ind,« siger hundepensionsejerne.

Kræver tilladelse

Lokalavisen har efterfølgende været i kontakt med Favrskov Kommune og spurgt, om hundecentret har ret i deres vurdering, eller om der kræves landzonetilladelse til luftning på grunden.

»Det er umiddelbart vores vurdering, at det vil kræve en særlig tilladelse, men vi har ikke sagsbehandlet det og skal nu have kigget på det,« siger Sidsel Homann, direktør i Teknik og Miljø, Favrskov Kommune.

Ifølge direktøren for Teknik og Miljø vil hundepensionen blive bedt om at berigtige forholdene og indsende en ansøgning, og så vil der blive taget stilling til, om forholdene kan lovliggøres.

»Man skal selvfølgelig sørge for at have styr på sine tilladelser, men det er hverken første eller sidste gang, nogen finder ud af, at de skulle have haft en tilladelse,« siger Sidsel Homann og påpeger, at hundecentret ikke nødvendigvis får den ønskede tilladelse.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.