Spænd hjelmen: Nu træder 2.000 elever i pedalerne i Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune og Cyklistforbundet opfordrer forældre til at lave cykelaftaler med deres børn, mens kampagnen Alle Børn Cykler den 6.-19. september kører på flere af kommunens skoler, og skoleelever dyster om flest cykeldage.

Op på cyklen og afsted med tasken bagpå - så er du klar til din skoledag.

1.982 elever fordelt på 93 skoleklasser i Skanderborg Kommune deltager lige nu i den landsdækkende kampagne, hvor typisk op imod 100.000 elever på klassebasis dyster om flest dage på cyklen. Det glæder projektleder Jette Schmidt, der arbejder med cykeltrafik og trafiksikkerhed i Skanderborg Kommune.

»Cykling giver frisk luft, motion og energi, men mindst lige så vigtigt så styrker det trafikforståelsen og gør børnene mere selvsikre i trafikken, end hvis de bliver kørt af mor eller far til skole. Derfor er det rigtig positivt, at så mange skoleklasser i Skanderborg Kommune har tilmeldt sig. Vi håber, at det får endnu flere børn til at vælge cyklen til skole - også efter kampagnen er slut,« fortæller Jette Schmidt.

Det samme håb har skoleleder på Låsby Skole, Peter Bech. Skolen har tradition for, at alle klasser deltager i den årlige kampagne. Og skolelederen er ikke i tvivl om, at den daglige cykling giver pote:

»Børn der cykler, eller på anden måde selv bevæger sig i skole, er sundere børn, der møder friskere ind til undervisningen og er mere klar til skoledagen. Samtidig lærer de at tage ansvar i trafikken og passe på sig selv, og så får de erfaring med at begå sig på egen hånd. De lærer i bogstaveligste forstand at stå på egne ben,« siger Peter Bech.

Lav en cykelaftale i familien

Al cykling tæller i jagten på cykeldage - til og fra skole, i fritiden til spejder, sport og vennebesøg samt cykelture med familien i weekenden.

Forældrenes opbakning gør ifølge direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam en kæmpe forskel for børns cykling, og derfor opfordrer Cyklistforbundet forældre til at lave en familiecykelaftale. På Alleboerncykler.dk/foraeldrehjornet kan forældre hente en cykelaftale lige til at udfylde og hænge op på køleskabet.

»Sætter man sig et mål for, hvor meget både børn og forældre vil cykle i løbet af kampagnens 14 dage, hjælper man sit barn med at komme op på cyklen hver dag og få samlet masser af gode cykelpoint til lodtrækningen om årets præmier,« siger Klaus Bondam.

Mountainbikes til vinderklassen

Kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk Danmark, sluttes af med at kåre Årets Børnecyklist og årets vindeklasse, hvor elever og lærer kan se frem til at modtage en lækker mountainbike fra MBK eller Centurion hver. 31 kommuner har i år valgt at bakke op om kampagnen.

»Når børn cykler, får de mere af alt det gode i deres liv: Frihed, selvstændighed, motion, trivsel, oplevelser og samvær med kammeraterne. Vi er glade for, at så mange kommuner har valgt at bakke op om Alle Børn Cykler og et aktivt børneliv med masser af cykling,« siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

På Alleboerncykler.dk/hvem kan du se, hvilke skoler der deltager i årets kampagne samt løbende følge med i, hvor mange cykeldage de forskellige skoler registrerer.

cns

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.