Forældre tigger om at få trafik væk: »Det er ikke for børn, og dem er der mange af«

En lille gade i Aarhus døjer angiveligt med store trafikale gener. Det vil forældregruppe forsøge at ændre.

Artiklens øverste billede
"Kan du se mig?" Børn og forældre på Knudrisgade i Aarhus prøver at gøre bilister og buschauffører opmærksomme på de bløde trafikanter. Foto: Privat

De malede og dekorerede afskærmningsplader med børnetegninger, gjorde de.

En forældregruppe prøver ihærdigt at gøre trafikanter opmærksomme på, at de skal sænke farten på Knudrisgade i Aarhus.

Det skete senest ved en lille happening, hvor forældre og børn lørdag pyntede afskærmningspladerne ved daginstitutionerne Skattekisten og Nørrestenbro ved Knudrisgade 7.

Busruter og gennemkørende biler

Knudrisgade er omtrent 500 meter lang, og den er, meget mod beboernes vilje, blevet en smutvej for mange aarhusianske trafikanter. Gaden er beliggende med Nørreport på den side og Østbanetorvet på anden side.

Buslinje 17 mod Studstrup og buslinje 23 mod Aarhus Ø går igennem gaden, og busserne kører omtrent to gange i timen i hver retning. Der er desuden mange gennemkørende biler på gaden.

»Vi har meget trafik taget i betragtning af, hvor lille vejen er. Man skal kaste sig ud i trafikken, hvis man skal over vejen. Det er ikke for børn, og dem er der mange af,« siger Ole Kristian Jensen, der er med i Nørrestenbro Beboerforenings trafikgruppe.

Ifølge Ole Kristian Jensen betyder de to busruter, der går gennem gaden, at det ikke er muligt at lave trafikdæmpende foranstaltninger. Det skyldes angiveligt, at der er visse krav til, hvordan veje skal være udformede, når der kører busser på dem.

Der er ikke megen plads til busser på Knudrisgade i det centrale Aarhus. Foto: Privat

Bange for uheld

Alt i alt er Knudrisgade blevet tiltagende mere utryg for de bløde trafikanter, lyder det fra forældregruppen, der efterlyser konkrete tiltag som bredere fortove, cykelstier og ensretning af trafikken.

Initiativtager til Nørrestenbro Beboerforenings trafikgruppe, Suzanne Reitsma, krydser Knudrisgade dagligt for at komme til daginstitution med sine to små børn.

»Min yngste, som er to år, tilbyder jeg ikke en løbecykel, fordi det vil være for farligt at forsøge at holde styr på to cyklende børn på den gade. Bilerne kører altid stærkt, og busserne kommer i høj fart og kører tæt på det smalle fortov,« siger hun.

Det optimale vil være en omlægning af busruterne, så de ikke kører igennem Knudrisgade, mener Ole Kristian Jensen.

»Det er det, vi arbejder for. Vi betragter Knudrisgade som en lokal gade, og vi ønsker egentlig også, at de bilister, der kommer her, har et ærinde. Men det er blevet en gennemfartsvej i stedet,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

Det er målet for forældrene (og børnene) på Knudrisgade. Foto: Privat

Rådmand: Vi arbejder på sagen

Ole Kristian Jensen synes, at trafikken, der kører igennem Knudrisgade, bør ledes ud til Ringgade, der fører uden om det centrale Aarhus.

Forældregruppen er løbende i kontakt med rådmand for Trafik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V). Senest overrakte gruppen onsdag den 1. september en underskriftindsamling for at sætte fokus situationen i Knudrisgade.

Rådmand Bünyamin Simsek oplyser til Lokalavisen Aarhus, at Trafik og Miljø er i gang med at planlægge trafikdæmpende tiltag i gaden. Det kommer dog ikke på tale at lukke gaden eller ændre busruterne, lyder det.

»Byen er noget, vi deler med andre. Når man bor centralt i Aarhus, kan man ikke få lukket sin gade. Knudrisgade bliver ikke en gade, hvor man bare kan sende sine børn ud og lege uden opsyn, siger han og fortsætter:

»Men vi kigger på hele området fra Arkitektskolen til Knudrisgade. Vi vil gerne gøre området grønnere og pænere, og vi kommer til at plante træer og, forskudt fra hinanden, lave nogle lommer, man kan bruge som opholdssteder. Det betyder, at bilister skal zigzagge mere, hvilket vil sætte farten ned.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.