Ådalsskolen flytter undervisningen ud på Fregatten Jylland
Skolen i Skørring har tilmeldt sine 7.-8. klasser til et undervisningsforløb på Fregatten Jylland, hvor de unge skal være lærlinge hos en rigtig bådebygger.
Formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse i Syddjurs, Gunnar Sørensen (V), bør står klar ved Fregatten Jylland, når Ådalsskolen 7.-8. klasser entrerer Fregatten Jylland i tre uger, hvor de skal i lære hos en veluddannet bådebygger.
Skolen flytter simpelthen faget Håndværk og Design ud i det virkelig liv. Lige vand på Gunnar Søeensens mølle.
Vi har imidlertid været så heldige, at vi har modtaget støtte fra både hovedforbundet Dansk Metal samt Metal Østjylland, Lions Club Rosenholm og Hvilsager Lime Sparekasses Almene Fond
Forløbet er gratis, men da Ådalsskolen ligger placeret i den modsatte ende af kommunen, koster det en del med bustransport: 15 gange Skørring–Ebeltoft / 15 gange Ebeltoft-Skørring.
»Vi har imidlertid været så heldige, at vi har modtaget støtte fra både hovedforbundet Dansk Metal samt Metal Østjylland, Lions Club Rosenholm og Hvilsager Lime Sparekasses Almene Fond,« fortæller Kirsten Kilpatrick Parnset, administrativ koordinator på Ådalsskolen.
Henrik Hauberg er primus motor på forløbet hos Ådalsskolen.
Håndværk på havnen
Konceptet med at tilknytte unge til et undervisningsforløb på skib er udviklet af U/Nord og museet for Søfart i Helsingør, som har gennemført en lang række forløb i 2020 med stor succes.
Håndværk på havnen er et undervisningsmiljø, der består af 4 forskellige værksteder. Undervisningsmiljøet er fleksibelt og kan flyttes til en hvilken som helst havn i Danmark, hvor der er fascinerende mange havne. Havnene minder os om søfartens enorme betydning for danskerne og Danmarkshistorien.
I 5 dage skal eleverne være lærlinge hos en rigtig bådebygger og være en del af en autentisk bådebyggerproces. Forløbet sluttes af med en søsætning, hvor eleverne afprøver deres selvbyggede både i Fregathavnen.