Opkald til Jes betød Yes til pris
Overrasket gårdejer mente ikke han fortjente prisen.

Over 300 publikummer i salen og godt 1.400 på Facebook fulgte Syddjurs Award, der blev afholdt torsdag aften i Kolind+.
Nationalpark Mols Bjerges Pris gik til lodsejer Jes Walther Munk Nielsen. Ved overrækkelsen var der stor forbavselse at spore hos vinderen.
»Jeg takker mange gange. Det havde jeg godt nok ikke regnet med. Jeg mener ikke, jeg har gjort mig fortjent til det,« sagde han.
Det mente publikum dog, der gav Jes Walther Munk Nielsen en stor hånd. Da Adresseavisen fangede ham efter overrækkelsen fortalte gårdejeren, at nomineringen kom ganske uventet for ham.
»Det havde jeg slet ikke regnet med. Så det har jeg ingen tanker om. Jeg blev sandelig da forbavset, da kommunen ringede og fortalte, at jeg var indstillet til prisen. Det kom helt bag på mig - fuldstændig.«
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d
Lodsejeren kunne desuden berette, at han var tæt på slet ikke at dukke op til arrangementet.
»Jeg var lige ved ikke at tage afsted, fordi jeg var ikke så kvik i dag. Jeg var lidt sløj, så jeg var lige ved at blive hjemme.«
Så var det da godt du kom?
»Det ved jeg ikke, så var der jo nogle andre, der havde fået prisen, så det ved jeg ikke.«
Af særlige interesser nævnte Jes Munk Nielsen sin gård.
»Jeg har drevet mit landbrug jo. Det har jeg gjort siden 1964.«
Jes Munk Nielsen er et fantastisk eksempel på en anden type af frivillige som National Park Mols Bjerge arbejder med nemlig: lodsejere, der frivilligt og uformelt indgår i samarbejde om nationalparkens projekter. Han har lagt jord til en god del af Mols Bjerge-rutens Ebeltoft-etape i sit smukke skovområde ved Femmøller. Samarbejdet med den positive lodsejer beskrives af Nationalpark Mols Bjerge, som helt afgørende og guld værd.